ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων – Τι δείχνει το μοντέλο Σαρηγιάννη

Κορονοϊός: Τότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων – Τι δείχνει το μοντέλο Σαρηγιάννη
INTIME

Την εκτίμησή του για το πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα μετά το αρνητικό ρεκόρ της Τετάρτης παρουσίασε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ ίσως μετά από 10 μέρες περίπου στις 10 ή 12 του Μαρτίου θα δούμε μια βελτίωση της κατάστασης πανελλαδικά με την έννοια της κορύφωσης της κατάστασης αυτής.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η αρχή της αποκλιμάκωσης θα έρθει μετά τις 12 Μαρτίου ενώ ειδικά για την Αττική «αυτό (σ.σ. η αποκλιμάκωση) μπορεί να συμβεί και λίγο νωρίτερα».

«Θεωρώ ότι μετά από τέσσερις μέρες θα αρχίσουμε να βλέπουμε σιγά- σιγά να έχουμε φτάσει στην κορύφωση και να αρχίσουμε σταδιακά να βλέπουμε στοιχεία αποκλιμάκωσης.

«Εμείς βλέπουμε μια ακόμη περαιτέρω αύξηση στην Αττική με την έννοια του κυλιόμενου μέσου όρου το οποίο περιμένουμε να συμβαίνει ακόμη για μερικές μέρες και ουσιαστικά ισοδυναμεί με συνέχιση των υψηλών τιμών των κρουσμάτων» είπε.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σαρηγιάννης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την μετέπειτα πορεία υπογραμμίζοντας πως τα νέα μέτρα αρκούν ώστε να δούμε αποκλιμάκωση λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι θα πειθαρχήσουμε σε αυτά.

Αισιόδοξος και ο Τζανάκης στο Newsbomb.gr

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος είπε στο Newsbomb.gr ότι όλα δείχνουν πώς αυτή την εβδομάδα θα έχουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα και από την επόμενη εβδομάδα θα παρατηρηθεί - εκτός απροόπτου - μείωση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσο προχωράει ο εμβολιασμός και ζεσταίνει ο καιρός, θα πάμε σε μία κατάσταση πιο ομαλή, ίσως με κάποια εστιασμένα μέτρα απομόνωσης σε συγκεκριμένες περιοχές, «αν υπάρξει πρόβλημα».

Τέλος, εκτίμησε πως από τα μέσα Απριλίου η χώρα θα βγει σε ένα ξέφωτο ενώ απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το φετινό Πάσχα ανέφερε ότι και λόγω των εμβολιασμών τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με πέρσι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι 18 λόγοι που μπορείτε να βγείτε από το σπίτι χωρίς πρόστιμο