ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρά Δευτέρα: Αυτή είναι φέτος η τιμή της λαγάνας

Καθαρά Δευτέρα: Αυτή είναι φέτος η τιμή της λαγάνας
INTIME

Η Καθαρά Δευτέρα είναι ταυτισμένη με τη λαγάνα με τους φούρνους να είναι ανοιχτοί σήμερα για τους καταναλωτές.

Η τιμή της λαγάνας σύμφωνα με τους αρτοποιούς ξεκινά από τα 2 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 3,5 ευρώ ανάλογα με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για να δώσουν μια διαφορετική «χροιά» στο συγκεκριμένο αρτοσκεύασμα.

Για παράδειγμα το MEGA έψαξε τις καλύτερες και… πιο γκουρμέ λαγάνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τις παραδοσιακές λαγάνες εντοπίστηκαν: Λαγάνες με παντζάρι, με κρεμμύδι ελιά και ρίγανη, ολικής άλεσης, με λιαστή ντομάτα, με παπαρουνόσπορο.

Ακόμα, υπήρξαν πιο… ψαγμένες δημιουργίες όπως λαγάνες με γέμιση ταραμά, ντολμαδάκια αλλά και γλυκιά λαγάνα με ζύμη τσουρεκιού και γέμιση λουκούμι και καρύδι.

Στη Θεσσαλονίκη οι αρτοποιοί δηλώνουν ότι θα πουλήσουν τις λαγάνες στην ίδια τιμή με την περσινή παρά την αύξηση στις πρώτες ύλες έως και 20%, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια.

Σύμφωνα με την ίδια στη Θεσσαλονίκη θα ψηθούν πάνω από 450.000 λαγάνες συνολικά παρά το lockdown στην πόλη.

Αρκετοί φούρνοι, μάλιστα, θα χρησιμοποιήσουν σήμερα και εταιρείες «ντελίβερι» προκειμένου να κάνουν παράδοση της λαγάνας κατ' οίκον.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι για αυτούς που θα μεταβούν στα καταστήματα «θα τηρούνται όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό και θα υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας, εάν σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρηθούν ουρές».

Όσο για τις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων παραμένει πρώτη επιλογή η παραδοσιακή λαγάνα, παρά το γεγονός ότι παρασκευάζονται και άλλες, όπως μεταξύ άλλων, με ελιά και λιαστή ντομάτα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα πετάξετε σήμερα χαρταετό - Τα μέτρα που ισχύουν - Τι είναι ανοικτό και τι όχι