ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ξάνθης στο Newsbomb.gr για τις «παρελάσεις»: «Ντροπή να κατηγορούμε τα παιδιά»

Δήμαρχος Ξάνθης στο Newsbomb.gr για τις «παρελάσεις»: «Ντροπή να κατηγορούμε τα παιδιά»
xanthinea.gr

Η πλατεία της πόλης γέμισε και ξανά με μικρούς και μεγάλους το βράδυ της Κυριακής (14/3), με τον δήμαρχο κ. Μανώλη Τσέπελη να αναφέρει πως στο Newsbomb.gr πως ήταν λάθος, όμως δεν πρέπει να κατηγορεί κανείς τα παιδιά αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε.

Οι εικόνες συνωστισμού που είδαμε το απόγευμα του Σαββάτου (13/3) στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, επαναλήφθηκαν και το βράδυ της Κυριακής (14/3), προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μανώλης Τσέπελης, τόνισε πως οι εικόνες του Σαββάτου ήταν αυθόρμητες και πως δεν ήταν κάτι οργανωμένο. Ο κ. Τσέπελης μίλησε στο Newsbomb.gr και το «πάρτι» που στήθηκε το βράδυ της Κυριακής, τονίζοντας πως «είναι άδικο να κατηγορούν κάποια αυτά τα παιδιά που πειθάρχησαν όλο το χρόνο».

«Σας είχα πει πως όλη τη βδομάδα, έπαιζε χαμηλή γιορτινή μουσική στο κέντρο της Ξάνθης για να αλλάξει η ψυχολογία των πολιτών. Το περιστατικό του Σαββάτου ήταν κάτι αυθόρμητο και το ίδιο και αυτό της Κυριακής. Μόλις ο κόσμος μαζεύτηκε στην πλατεία, έγιναν συστάσεις και μικροί και μεγάλοι αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Ήταν λάθος, όμως κανείς δεν πρέπει να κατηγορεί τα παιδιά αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε. Όλο το χρόνο ήταν πειθαρχημένα. Δεν έβγαιναν από τα σπίτια τους, έχουν πιεστεί», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Ξάνθης.

«Δεν θέλαμε να δημιουργηθούν εντάσεις και να τραυματιστεί κανείς»

Ερωτηθείς αν φοβάται τυχόν αύξηση των κρουσμάτων μετά τις εικόνες συνωστισμού, ο κ. Τσέπελης ήταν ξεκάθαρος: «Είναι δυνατόν να μην φοβάσαι; Αυτά τα παιδιά είναι οι ζωές μας. Ήμουν από το απόγευμα τους δρόμους για να ελέγχουμε την κατάσταση. Την Κυριακή δεν υπήρχε μουσική. Όταν έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, ο κόσμος συνεργάστηκε και έφυγε. Τι έπρεπε να κάνουμε δηλαδή; Να φωνάξουμε την αστυνομία να έρθει με γκλοπ; Δεν θέλαμε να δημιουργηθούν εντάσεις και να τραυματιστεί κανείς. Τα καταφέραμε με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.»

Βασιλακόπουλος: Υγειονομική βόμβα το πάρτι στην Ξάνθη

«Υγειονομική βόμβα» χαρακτήρισε τις εικόνες ξέφρενου αποκριάτικου πάρτι στην Ξάνθη εν μέσω πανδημίας ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ επεσήμανε ότι δεν πετύχαμε τον στόχο του αυστηρού lockdown.

«Είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Πολλοί δεν θα φορούν μάσκα. Προφανώς η Θράκη που δεν είχε πρόβλημα, θα δείτε ότι θα αρχίσει μέσα σε 10-15 μέρες να έχει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα πετάξετε σήμερα χαρταετό - Τα μέτρα που ισχύουν - Τι είναι ανοικτό και τι όχι