ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Στους δρόμους καρναβαλιστές και την Κυριακή παρά τον κίνδυνο υγειονομικής «βόμβας»

Ξάνθη: Στους δρόμους καρναβαλιστές και την Κυριακή παρά τον κίνδυνο υγειονομικής «βόμβας»
xanthinea.gr

Απτόητοι οι κάτοικοι της Ξάνθης βγήκαν στους δρόμους της πόλης και το απόγευμα της Κυριακής της Αποκριάς παρά το σάλο που προκλήθηκε από τις εικόνες του Σαββάτου.

Αρκετοί ήταν αυτοί, μάλιστα, που φορούσαν αποκριάτικες στολές με κατεύθυνση από την κεντρική πλατεία προς την περιοχή του Κόσυνθου.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη με τους αστυνομικούς να προσπαθούν με συστάσεις να αποτρέψουν τον συνωστισμό.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, δε, υπήρξε και ρίψη πυροτεχνημάτων σε διάφορα σημεία της Ξάνθης.

Οι εικόνες αυτές έχουν προκαλέσει τον προβληματισμό των ειδικών με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο να τις χαρακτηρίζει «υγειονομική βόμβα» αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν στην Ξάνθη το Σάββατο.

Οι εικόνες του Σαββάτου που προκάλεσαν ανησυχία

Ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης που μίλησε στο Newsbomb.gr για τις εικόνες του Σαββάτου που θύμισαν καρναβάλι υποστήριξε ότι σύμπτωση και όχι κάτι οργανωμένο.

«Από την αρχή της εβδομάδες κάνουμε διαδικτυακές εκδηλώσεις και έχουμε βάλει μουσική στους δρόμους της πόλης. Σκοπός μας είναι ο κόσμος να ακούει γιορτινή μουσική και να ξεφύγει λίγο από την κατάσταση που ζούμε και να θυμάται τον ιστορικό θεσμό της πόλης μας.

Τα νεαρά παιδιά είναι ενθουσιώδη και μερικά από αυτά ενώ περπατούσαν στο κέντρο παράμειναν εκεί χορεύοντας. Μερικά είχαν κάποια βεγγαλικά από πέρσι, όταν όμως έγινε αντιληπτό αυτό, κλείσαμε τη μουσική από τους δρόμους και μετά από συστάσεις, συνεργάστηκαν άψογα και το πλήθος διαλύθηκε. Δεν πρέπει να καταδικάζουμε τη νεολαία».

Ο κ. Τσέπελης διαβεβαίωνε, μάλιστα, ότι την Κυριακή δεν θα καταγράφονταν οι ίδιες εικόνες λέγοντας ότι «είμαστε σε ετοιμότητα».

«Λατρεύω τα παιδιά και τη νεολαία και το γνωρίζουν. Ξέρω πως δεν θα συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο. Οργανωμένο δεν υπήρχε τίποτα και όπως τόνισε ήταν απλά μία σύμπτωση. Μάλιστα, το 90% που βρέθηκε στην πλατεία τηρούσε τα μέτρα φορώντας μάσκα. Είμαι σίγουρος πως τα παιδιά δεν θα το επαναλάβουν» δήλωσε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Ξάνθης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα πετάξετε σήμερα χαρταετό - Τα μέτρα που ισχύουν - Τι είναι ανοικτό και τι όχι