ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στη μάχη με τον κορονοϊό ο «Ερυθρός Σταυρός» - 500 κλίνες για ασθενείς Covid

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στη μάχη με τον κορονοϊό ο «Ερυθρός Σταυρός» - 500 κλίνες για ασθενείς Covid

Σήμερα ξεκίνησε η μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών που δεν νοσούν από κορονοϊό σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής - Σε κλινική αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό μετατρέπεται ο Ερυθρός Σταυρός

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία η εντολή δόθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Πρόκειται για άλλη μια κίνηση διαχείρισης του συστήματος υγείας της Αττικής προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πίεση που δέχεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, της αύξησης των νοσηλειών και της αύξησης των διασωληνωμένων.

Δείτε την gallery:

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η εικόνα που περιέγραψε στο Newsbomb.gr ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου.

«Εφιαλτική εικόνα. Xθες στις 7 το απόγευμα είχαμε 124 βαρέως πάσχοντες ασθενείς διασωληνωμένους σε απλές κλίνες να περιμένουν να εισαχθούν σε ΜΕΘ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι το απόγευμα σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ανακοινώσει την νέα ενίσχυση του συστήματος υγείας στην Αττική με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Βασίλης Κικίλιας είχε ανακοινώσει ότι το «Σισμανόγλειο» γίνεται αποκλειστικά νοσοκομείο για ασθενείς με covid ενώ παράλληλα το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ θα διαχειρίζεται ασθενείς non-covid ενσωματώνοντας παθολογικές κλινικές από τα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, Γεννηματάς, Κοργιαλένειο-Μπενάκειο και Ιπποκράτειο.

Το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ είχε ανακοινωθεί οτι παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση, ως υποστηρικτικό νοσοκομείο Non Covid περιστατικών, το Ωνάσειο εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά Αττικής και Νότιας Ελλάδας ενώ τα δύο νοσοκομεία του Δυτικού και Νότιου Τομέα της Αττικής, Θριάσιο και Ασκληπιείο, τις ημέρες εφημερίας τους, υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια στον παθολογικό τομέα για τα non Covid περιστατικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Βουλή: Εκτός Τροχαίας ο τροχονόμος που είχε επεισόδιο με ντελιβερά – Διατάχθηκε ΕΔΕ