ΕΛΛΑΔΑ

Σπίτι με ενοίκιο: Πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξουμε, για να διατηρήσουμε την ηρεμία μας

Σπίτι με ενοίκιο: Πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξουμε, για να διατηρήσουμε την ηρεμία μας

Η ενοικίαση κατοικίας δεν είναι, συνήθως, μία απλή υπόθεση.

Η σημασία που έχει το σπίτι μας στις σύγχρονες συνθήκες ζωής «επιφορτίζει» ακόμα περισσότερο μια τέτοια κατάσταση. Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας, αλλά είναι επίσης και ο χώρος που εργαζόμαστε, ο χώρος που διασκεδάζουμε, ο χώρος που περνάμε τον περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μας. Όταν βρισκόμαστε στη θέση του ενοικιαστή, πολλές φορές χάνουμε την ουσία, μένοντας στη γενική «αρχή» πως δεν πρόκειται για το «δικό μας» σπίτι. Κι όμως, ο χώρος της κατοικίας μας είναι απολύτως το δικό μας σπίτι, αφού μπορεί το οίκημα να μη μας ανήκει, το περιεχόμενό του όμως είναι η περιουσία μας και θέλουμε να το προστατεύουμε.

Από τη στιγμή λοιπόν που θα βρεθεί ένα σπίτι που ικανοποιεί τις προϋποθέσεις μας, ας χαλαρώσουμε και ας εστιάσουμε σε πέντε απλές κινήσεις που θα κάνουν τη διαμονή μας στο νέο μας σπίτι ευκολότερη και θα μας βοηθήσουν να είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι για ό,τι κι αν έρχεται στο μέλλον. Ας δούμε αναλυτικά πέντε περιπτώσεις στις οποίες μπορούμε να εστιάσουμε, ώστε να διασφαλίσουμε την ισορροπία στην καθημερινότητά μας.

#1 Η μετακόμιση και η οργάνωσή της

Το να δώσουμε σημασία στη μετακόμιση, μπορεί να είναι «κοινότυπο» ή ακόμα και αυτονόητο, όμως το σοφό γνωμικό που λέει πως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», στην περίπτωση αυτή βρίσκει πλήρη εφαρμογή. Διότι ο τρόπος με τον οποίο θα μπούμε στο νέο σπίτι καθορίζει το πώς θα το οργανώσουμε, το πώς θα το διακοσμήσουμε, το πώς θα το κάνουμε δικό μας. Η προσεκτική οργάνωση, ακόμα και όταν ο χρόνος είναι πολύ πιεστικός, θα μας βοηθήσει να ξεπακετάρουμε με ηρεμία και να προχωρήσουμε με τα καλύτερα βήματα στην οργάνωση του νέου μας νοικοκυριού. Επιπλέον θα ελαχιστοποιήσει ή και θα εξαφανίσει τις πιθανότητες ζημιάς κατά τη μεταφορά ή απώλειας των αντικειμένων μας – τα οποία συνήθως, απλώς δεν θυμόμαστε πού έχουμε τοποθετήσει.

#2 Η διάρκεια του συμβολαίου

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στην ενοικίαση ενός σπιτιού είναι η διάρκεια του συμβολαίου. Πρόκειται για ακόμα έναν παράγοντα που επηρεάζει την ηρεμία μας και καλό είναι εγκαίρως να διευθετήσουμε το ζήτημα, αφού πρώτα απαντήσουμε στο απλό ερώτημα: «Πόσο καιρό εμείς θέλουμε να μείνουμε στο νέο μας σπίτι;». Η λογική μας λέει ότι εφόσον έχουμε βρει το σπίτι που επιθυμούμε, δεν υπάρχει λόγος να το αφήσουμε σύντομα, επομένως όσο μεγαλύτερη η διάρκεια του συμβολαίου, τόσο πιο ήρεμοι θα είμαστε κι εμείς.

#3 Τα μειονεκτήματα κάθε σπιτιού

Το «τέλειο» σπίτι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί. Ακόμα και στην περίπτωση που σταθούμε αρκετά τυχεροί, θεωρείται βέβαιο πως το νέο μας σπίτι θα έχει τα μειονεκτήματά του και το πιθανότερο είναι πως θα τα εντοπίσουμε αργά ή γρήγορα. Ο χρόνος όμως, σε αυτή την περίπτωση, μετράει, καθώς όσο γρηγορότερα τα εντοπίσουμε, τόσο πιο βέβαιοι θα είμαστε για την επιλογή μας και θα έχουμε περιθώριο να τα διορθώσουμε – πάντα με ηρεμία και αποφασιστικότητα.

#4 Η ασφάλεια του σπιτιού μας

Είναι πολλοί οι ενοικιαστές που δεν μπαίνουν στη διαδικασία ασφάλισης κατοικίας, με το σκεπτικό πως δεν είναι οι ιδιοκτήτες του κτηρίου. Μια τέτοια αντίληψη όμως θεωρείται σήμερα παρωχημένη για δύο λόγους: Πρώτον, διότι όποιο απρόβλεπτο γεγονός κι αν συμβεί, συμβαίνει είτε μένει στο σπίτι ο ενοικιαστής, είτε ο ιδιοκτήτης και δεύτερον, διότι μπορούμε να βρούμε μία ασφάλιση κατοικίας που μας ταιριάζει ώστε να είμαστε ήρεμοι, αισιόδοξοι και χαρούμενοι και χωρίς μάλιστα να μας κοστίσει ακριβά. Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας και περιέχει ό,τι εκτιμάμε και αγαπάμε περισσότερο, στιγμές ολόκληρης της ζωής μας. Πέρα από τα πολύτιμα αντικείμενα της περιουσίας μας, στη σημερινή εποχή μπορεί να περιέχει ακόμα και τα εργαλεία της εργασίας μας – όπως είναι ο υπολογιστής μας.

Αυτό ακριβώς προσφέρει η Anytime Home, μία ασφάλιση κατοικίας με τρία προγράμματα (Economic, Value, Premium) που καλύπτουν το κτίριο, το περιεχόμενό του ή και τα δύο, με πολύ προσιτά ασφάλιστρα, προνομιακές εκπτώσεις και ευελιξία στις καλύψεις και τη συχνότητα πληρωμής. Επιπλέον, μπορούμε να αποκτήσουμε το δικό μας, εξατομικευμένο συμβόλαιο, εύκολα γρήγορα και απλά μέσω του anytime.gr και να είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε δίκαιη, σωστή και γρήγορη αποζημίωση, χωρίς ψιλά γράμματα, αν κάτι συμβεί.

#5 Η καλή σχέση με τον ιδιοκτήτη

Ενοικιαστής και ιδιοκτήτης πρόκειται να έχουν μία σχέση για το επόμενο, μικρότερο ή μεγαλύτερο, χρονικό διάστημα. Είναι λοιπόν αυτονόητο πως όσο καλύτερη είναι η μεταξύ τους σχέση, τόσο πιο εύκολα θα γίνονται οι απαραίτητες συνεννοήσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν μειονέκτημα το να βρίσκεται και η κατοικία του ιδιοκτήτη στο ίδιο κτήριο και αυτό είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να μας απασχολήσει, πριν αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε με την ενοικίαση του συγκεκριμένου σπιτιού.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό προτού αποφασίσουμε οριστικά εάν θα προχωρήσουμε με την ενοικίαση ενός σπιτιού, να νιώθουμε βέβαιοι για την απόφασή μας, να αισθανόμαστε σιγουριά και ασφάλεια για το μέρος που θα γίνει το σπίτι μας. Μια σιγουριά που μας προσφέρουν τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας Anytime Home, καθώς φροντίζουν το σπίτι μας και το περιεχόμενό του, όπως ακριβώς ονειρευόμαστε. Το σπίτι μας είναι η αφετηρία για κάθε μας στόχο, για την ίδια μας την ευτυχία. Για το σπίτι μας, θέλουμε κάθε στιγμή περισσότερα, γιατί του αξίζουν πολλά περισσότερα!