ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στη Βουλή: Έρευνα για το πώς διέρρευσε το βίντεο-ντοκουμέντο

Τροχαίο στη Βουλή: Έρευνα για το πώς διέρρευσε το βίντεο-ντοκουμέντο

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέρρευσε το βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος με θύμα τον 23χρονο Ιάσωνα ψάχνουν στη Βουλή.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που το υπηρεσιακό όχημα που έχει παραχωρηθεί στη Ντόρα Μπακογιάννη στρίβει αριστερά στη Βασιλίσσης Σοφίας χωρίς να υπάρχει φανάρι και χωρίς τροχονόμος να έχει διακόψει την κυκλοφορία για να μπει στη Βουλή ενώ δευτερόλεπτα αργότερα πέφτει πάνω του η μοτοσικλέτα με αναβάτη τον άτυχο 23χρονο.

Κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Βουλής έχει παραδοθεί στην τροχαία και τον αρμόδιο εισαγγελέα που ερευνούν τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι από το υλικό που διέρρευσε διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν το υλικό που εστάλη στις Αρχές.

Αντιθέτως διαπιστώθηκε, λένε οι ίδιες πηγές, ότι την ώρα που στελέχη της Βουλής ήταν στο επιχειρησιακό δωμάτιο κάποιος έβγαλε το κινητό τηλέφωνο και κατέγραψε ό,τι κατέγραφε η οθόνη και εν συνέχεια το διέρρευσε.

Παράγοντες της Βουλής που είδαν το βίντεο διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για τις οθόνες που βρίσκονται στην Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής προσθέτοντας ότι από τον διάλογο που ακούγεται προκύπτει καθαρά η ασύρματη επικοινωνία που έχει η φρουρά.

Οι ίδιες κοινοβουλευτικές πηγές αφήνουν, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμεο να γίνει έρευνα για απόδοση ευθυνών.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από τροχαίο με θύμα τον 23χρονο Ιάσωνα (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 18 Μαρτίου η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια Αττικής για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και πρόταση για προσθήκη αριστερόστροφων σηματοδοτών στη Β. Σοφίας με παράλληλη διαμόρφωση τμήματος της αριστερής λωρίδας προκειμένου να διευκολύνονται τα οχήματα που θέλουν να στρίψουν αριστερά με δημιουργία νησίδας.

«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει θετική εισήγηση και γι’ αυτό από σήμερα σταμάτησε να επιτρέπεται η είσοδος από το αντίθετο ρεύμα της Β. Σοφίας. Είναι η πρώτη φορά που η τροχαία τεκμηριώνει υπέρ φαναριού και νησίδας» αναφέρει αρμόδια πηγή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – «Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Έρχεται «τσουνάμι» - 9.000 κρούσματα μέχρι το Μάιο