ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Απογοητευτικά τα στοιχεία – Τέλος οι κλίνες ΜΕΘ, γεμίζουν και οι κανονικές

Κρούσματα σήμερα: Απογοητευτικά τα στοιχεία – Τέλος οι κλίνες ΜΕΘ, γεμίζουν και οι κανονικές

Τι θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ - Αγωνία για το Πάσχα

Μπορεί η κυβέρνηση να σχεδιάζει το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ωστόσο, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Η κόπωση των πολιτών από το πολύμηνο lockdown είναι φανερή και όπως τονίζουν ακόμα και στην κυβέρνηση: «ο κόσμος πλέον δεν κρατιέται».

Για το λόγο αυτό, επιστήμονες και Μαξίμου σχεδιάζουν άλλους τρόπους ανάσχεσης της πανδημίας, με σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων που θα περιλαμβάνει εντούτοις αυστηρούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πιθανότερο είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο, ενώ την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου θα ανοίξουν οι μετακινήσεις και η εστίαση.

Πάντως για σήμερα (29/03), πληροφορίες αναφέρουν πως τα κρούσματα θα είναι κοντά στις 2.000, ενώ η μεγάλη αγωνία είναι για την κατάσταση στα νοσοκομεία, με τις κλίνες ΜΕΘ να είναι πλέον ανύπαρκτες και να κινδυνεύουν και οι κανονικές κλίνες.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα έχει εφημερία ο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», με τους γιατρούς να εκφράζουν ανησυχία για το τι θα αντιμετωπίζουν τις επόμενες ώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.