ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Προς άνοιγμα με SMS στο 13032 τα καταστήματα - Πότε ανεβάζουν ρολά

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Προς άνοιγμα με SMS στο 13032 τα καταστήματα - Πότε ανεβάζουν ρολά
AP

Σε αναζήτηση ενός νέου μείγματος περιοριστικών μέτρων βρίσκονται επιστήμονες και κυβέρνηση, μετά τo χθεσινό «μαύρο» ρεκόρ των 4.340 κρουσμάτων,

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Νίκος Χαρδαλιάς να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την χαλάρωση των μέτρων του lockdown κατά τη σημερινή απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, εφόσον η επιτροπή των ειδικών λάβει σήμερα σχετικές αποφάσεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί μια «ανάσα» στους πολίτες και τις οικονομικές δραστηριότητες.

Πότε και πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Μεταξύ άλλων, εξετάζεται το σενάριο απελευθέρωσης των διαδημοτικών μετακινήσεων από το προσεχές Σάββατο, κάτι που συνδέεται και με την λειτουργία του λιανεμπορίου, από την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το υπουργείο προτείνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου από Δευτέρα 5 Απριλίου, με αποστολή SMS στο 13032 και χρονικό περιορισμό στα ψώνια των πολιτών.

«Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και περιμένουμε την εισήγησή τους για το άνοιγμα του λιανεμπορίου», δήλωσε στο Newsbomb.gr ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης επισήμανε ότι εφόσον δώσουν το «πράσινο φως» οι ειδικοί για το άνοιγμα της αγοράς υπάρχει ένα νέο εργαλείο, το SMS στο 13032. «Επιδίωξη όλων μας είναι να ανοίξει άμεσα η αγορά, να ανεβάσουν οι επιχειρήσεις ρολά αλλά επισημαίνω και πάλι ότι οι σχετικές αποφάσεις είναι της επιτροπής», τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης.

Τι θα γίνει με σχολεία, εστίαση

Σχετικά με τα σχολεία, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος κατά δύο εβδομάδες, μέχρι τέλος Ιουνίου, δήλωσε στο Newsbomb.gr, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως το υπουργείο Παιδείας αναμένει την εισήγηση των ειδικών, ενώ επεσήμανε πως προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα Λύκεια.

Για την εστίαση η συζήτηση για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων σε εξωτερικούς χώρους αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο Pfizer: Απόλυτα ασφαλές για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών