ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Άνδρος: «Παρόρμηση της στιγμής» το «θα βάλω φωτιά» λέει τώρα ο κοινοτάρχης

Σε ύφεση παραμένει η φωτιά στην Άνδρο
IN TIME

Αίσθηση προκαλεί η απειλή του προέδρου της κοινότητας Μακροταντάλου, να βάλει φωτιά στην Άνδρο, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στους νέους δασικούς χάρτες.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέα Τριδήμα, ο οποίος σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο είχε δηλώσει: «Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές!».

Μετά τη χθεσινή φωτιά στην Άνδρο οι απειλές του αυτές επέστρεψαν στη μνήμη όσων βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καταγγελίες.

To σενάριο του εμπρησμού άλλωστε, ήταν αυτό που έκανε τον Νίκο Χαρδαλιά να δώσει εντολή για την αποστολή κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής στο νησί.

Ο κ. Τριδήμας, μίλησε το πρωί στον ΑΝΤ1 και έκανε λόγο για παρόρμηση της στιγμής. «Ένας αγρότης, που του έχουν βγάλει δασικό το χωράφι του, θα βάλει φωτιά στο χωράφι του για να το καθαρίσει και μόνο. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει ένας κτηνοτρόφος να καούν τόσες χιλιάδες στρέμματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κάηκαν περισσότερα από 10.000 στρέμματα

Την ίδια ώρα, σε ύφεση παραμένει η φωτιά στην Άνδρο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, από την οποία κάηκαν περισσότερα από 10.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Πυροσβεστικής «η κατάσταση είναι καλύτερη» με τη φωτιά στην Άνδρο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα αποφασιστεί αν πρέπει να αποσταλούν εκ νέου εναέρια μέσα.

Για μεγάλη καταστροφή με περισσότερα από 10.000 στρέμματα καμένα έκανε λόγο ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο.

Το μέτωπο από το απόγευμα της Κυριακής βρίσκεται σε ύφεση και κινείται σε ακατοίκητη περιοχή προς την παραλία Λεύκα.

Τη μάχη με τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα χαράματα της Κυριακής δίνουν ακόμα 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες εθελοντών και ΟΤΑ.

Λόγω της φωτιάς και της έκτασης που πήρε εκκενώθηκαν προληπτικά δύο χωριά (Ρέματα και Ατένι) ενώ αν και υπήρξε κινητοποίηση για άλλα δύο (Κατάκοιλος, Άρνη) τελικά δεν εκκενώθηκαν.

Στο νησί έχει μεταβεί μεικτό κλιμάκιο του Π.Σ και της ΕΛ.ΑΣ. [Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)] που διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν ήδη ληφθεί οι πρώτες καταθέσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λιανεμπόριο: Σηκώνει σήμερα ρολά με αυστηρά μέτρα - Έκτακτο επίδομα για τις κλειστές επιχειρήσεις