ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Μετακίνηση… ψώνια - Το αδιαχώρητο στην Ερμού (photos)

Ερμού Αθήνα
Κοσμοσυρροή στην Ερμού
Intime

Lockdown: Εικόνες προ κορονοϊού ήταν αυτές που είδαμε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Το προηγούμενο Σάββατο είδαμε τους Αθηναίους να στέλνουν τον κωδικό «6» στο 13033 και να κατακλύζουν τις παραλίες και τα πάρκα απολαμβάνοντας τις ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.

Σήμερα, με «σύμμαχο» ξανά τον όμορφο καιρό, οι πολίτες αποφάσισαν να αλλάξουν παραστάσεις και να γεμίσουν το κέντρο της Αθήνας. Η Ερμού, ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου, γέμισε με κόσμο ο οποίος θέλησε να κάνει τα ψώνια του καθώς είναι το πρώτο Σάββατο με ανοιχτά τα μαγαζιά έπειτα από αρκετούς μήνες.

Οι πολίτες στέλνοντας μήνυμα στο 13032, αποφάσισαν να κάνουν τα ψώνια τους, με τις ουρές έξω από τα καταστήματα να είναι μεγάλες, όμως ο κόσμος περίμενε υπομονετικά, φορώντας τη μάσκα του, όμως οι αποστάσεις φαίνεται πως πήγαν… περίπατο. Κάποιοι βέβαια δεν βγήκαν για ψώνια, απλά έκαναν τη βόλτα τους και απόλαυσαν τον ηλιόλουστο καιρό.

Σημειώνεται πως από Δευτέρα ακολουθεί το άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (9/4) ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει μόνο με τη μέθοδο του click away, ενώ στην Αχαΐα με το click inside και το click away.

Βόλτα στη θάλασσα

Όσοι δεν προτίμησαν το κέντρο και τα πάρκα, έκαναν τη βόλτα τους στις κοντινές παραλίες.

Στην παραλία Αλίμου υπήρξε κόσμος -όχι όπως το περασμένο Σάββατο- όπου απόλαυσε την ηλιοθεραπεία του. Μάλιστα οι πιο... τολμηροί έκαναν και τη βουτιά τους, ενώ υπήρχαν και εκείνοι που απλά κάθονταν με την παρέα τους και απολάμβαναν την εικόνα και τον ήχο της θάλασσας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Φάκελος Μένιος Φουρθιώτης»: Το χρονικό της υπόθεσης που έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό