ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Ξεχύθηκαν στην Ερμού οι Αθηναίοι – «Πλημμύρισε» το κέντρο της Αθήνας

Ερμού Αθήνα
Κοσμοσυρροή στην Ερμού
Intime

LockdownΟ καλός καιρός ευνόησε τους Αθηναίους, οι οποίοι ξεχύθηκαν, όχι σε κάποια παραλία, αλλά... στην Ερμού, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Πρόκειται για το πρώτο σαββατοκύριακο που τα καταστήματα ητάν ανοιχτά, μετά από αρκετούς μήνες, και οι πολίτες δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους στο κέντρο της Αθήνας.

Οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν, όχι σε κάποια παραλία, αλλά... στην Ερμού,

Όπως είναι γνωστό, το λιανεμπόριο λειτουργεί με την μέθοδο του click away και του click inside και έτσι όσοι είχαν προλάβει να κλείσουν τα ραντεβού τους, βρέθηκαν στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, ο οποίος κυριολεκτικά "πλημμύρισε".

Το προηγούμενο Σάββατο είδαμε τους Αθηναίους να στέλνουν τον κωδικό «6» στο 13033 και να κατακλύζουν τις παραλίες και τα πάρκα απολαμβάνοντας τις ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.

3141751.jpg
Οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν, όχι σε κάποια παραλία, αλλά... στην Ερμού,

Σήμερα, με «σύμμαχο» ξανά τον όμορφο καιρό, οι πολίτες αποφάσισαν να αλλάξουν παραστάσεις και να γεμίσουν το κέντρο της Αθήνας.

Δείτε την gallery:

Οι πολίτες στέλνοντας μήνυμα στο 13032, αποφάσισαν να κάνουν τα ψώνια τους, με τις ουρές έξω από τα καταστήματα να είναι μεγάλες, όμως ο κόσμος περίμενε υπομονετικά, φορώντας τη μάσκα του, όμως οι αποστάσεις φαίνεται πως πήγαν… περίπατο. Κάποιοι βέβαια δεν βγήκαν για ψώνια, απλά έκαναν τη βόλτα τους και απόλαυσαν τον ηλιόλουστο καιρό.

Σημειώνεται πως από Δευτέρα ακολουθεί το άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (9/4) ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει μόνο με τη μέθοδο του click away, ενώ στην Αχαΐα με το click inside και το click away.

Βόλτα στη θάλασσα

Όσοι δεν προτίμησαν το κέντρο και τα πάρκα, έκαναν τη βόλτα τους στις κοντινές παραλίες.

Στην παραλία Αλίμου υπήρξε κόσμος -όχι όπως το περασμένο Σάββατο- όπου απόλαυσε την ηλιοθεραπεία του. Μάλιστα οι πιο... τολμηροί έκαναν και τη βουτιά τους, ενώ υπήρχαν και εκείνοι που απλά κάθονταν με την παρέα τους και απολάμβαναν την εικόνα και τον ήχο της θάλασσας.

Κοσμοσυρροή στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Tην ευκαιρία να κάνουν τη βόλτα τους είχαν οι Θεσσαλονικείς το πρωί του Σαββάτου στη Νέα Παραλία, εκμεταλλευόμενοι την ηλιόλουστη μέρα.

Όπως μπορείτε να δείτε στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του GRTimes.gr, τηρώντας τα μέτρα και τις αποστάσεις για την αποφυγή διασποράς του κορoνοϊού στην πλειοψηφία τους, οικογένειες με παιδιά, ζευγάρια και μικρές σε αριθμό παρέες απόλαυσαν τον περίπατό τους με θέα τον Θερμαϊκό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Ζωσμένη» με 1.350 μολύνσεις η Αττική - «Πονοκέφαλος» η Θεσσαλονίκη