ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θωμαΐδης: Τάσεις ύφεσης στην Αττική - Πριν το Πάσχα η μείωση κρουσμάτων

Κορονοϊός - Θωμαΐδης: Τάσεις ύφεσης στην Αττική - Πριν το Πάσχα η μείωση κρουσμάτων

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδης τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η Αττική παρουσιάζει τάσεις ύφεσης στα κρούσματα

Αισιόδοξος για το επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής, εμφανίστηκε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νικόλαος Θωμαΐδης, ο οποίος τόνισε ότι τα λύματα στο Λεκανοπέδιο παρουσιάζουν τάσεις ύφεσης εδώ και τρεις εβδομάδες, σημειώνοντας ότι η μείωση κρουσμάτων θα φανεί πριν από το Πάσχα.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (14/4) στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε παράλληλα, ότι έχει μειωθεί ο βαθμός θετικότητας, ωστόσο, όπως τόνισε παραμένει σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις εισαγωγές των νοσοκομείων ενώ τόνισε ότι οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι θάνατοι θα υποχωρήσουν πιο αργά.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στη συνέχεια στις περιοχές που εμφανίζουν ύφεση, σταθερότητα ή αύξηση ιικού φορτίου. Όπως εξήγησε υπάρχουν περιοχές που έχουν ύφεση όπως η Αττική αλλά και άλλες που εμφανίζουν σταθερό υψηλό ιικό φορτίο όπως Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και περιοχές που αυξάνεται όπως Κρήτη.

Τέλος, σημείωσε πως στα λύματα υπάρχουν και ευρήματα σημαντικής αύξησης στην χρήση αγχολυτικών και καταθλιπτικών καθώς και κοκαΐνης ως αποτέλεσμα της αύξησης της διακίνησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Νωρίς για το Πάσχα στο χωριό - Δουλεύουμε για να ανοίξει η εστίαση