ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος στα Γιάννενα: Πάνω από 20 άτομα έκαναν εμβόλια εκτός σειράς

Σάλος στα Γιάννενα: Πάνω από 20 άτομα έκαναν εμβόλια εκτός σειράς

Τουλάχιστον 20 άτομα έχουν εμβολιαστεί εκτός σειράς ενώ δεν αποκλείεται να είναι και περισσότερα!

Σύμφωνα με αυτή, περισσότερα από 20 άτομα, κατάφεραν να παρακάμψουν τη σειρά και να εμβολιαστούν το τελευταίο διάστημα, στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Έκπληκτοι οι ιθύνοντες διαπίστωσαν από το ΑΜΚΑ των καταχωρημένων ότι δεν ανήκαν στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα και αμέσως ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας, καθώς και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Όπως ήταν φυσικό, σήμανε συναγερμός και ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Οι εμβολιασθέντες ενώ ήταν νέοι σε ηλικία, είχαν κλείσει κανονικά ραντεβού, γεγονός που ξένισε όσους είχαν γνώση και ήλεγχαν το σύστημα.

«Δεν είχαν δικαίωμα εμβολιασμού, ούτε η ηλικία τους ήταν η ενδεδειγμένη», δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων στέλεχος του νοσοκομείου, που αποκάλυψε το συμβάν. Να σημειωθεί, ακόμη, ότι οι εμβολιασθέντες δεν είναι ούτε εκπαιδευτικοί, ούτε ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα.

Εικάζεται, από τις πρώτες εκτιμήσεις, ότι είναι εργαζόμενοι συγκεκριμένης εταιρίας, που εδρεύει στην Ήπειρο, ενώ δεν αποκλείεται το… εμβολιαστικό ριφιφί να επεκτάθηκε και σε κάποιο Κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mypreveza.gr, δηλώθηκαν ως υγειονομικοί στο σύστημα, χωρίς βέβαια να είναι, και όλα αυτά θα ερευνηθούν πλέον από τη δικαιοσύνη.

Για την καταγγελία ενημερώθηκε εγγράφως ο εισαγγελέας καθώς και το υπουργείο Υγείας, ενώ το όλο θέμα ερευνά και η Κρατική Ασφάλεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Δένδια – Ερντογάν: Γιατί ο «σουλτάνος» ζήτησε να δει τον Έλληνα υπουργό –Όλο το παρασκήνιο