ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα: Διχασμένοι οι Ιεράρχες για την Ανάσταση πριν τα μεσάνυχτα

Ιεράρχες Ανάσταση Πάσχα
INTIME

Διχασμένοι εμφανίζονται οι ιεράρχες για το πώς θα εορτασθεί φέτος η Ανάσταση

Διχασμένοι εμφανίζονται οι ιεράρχες για την Ανάσταση.

Κάποιοι Ιεράρχες υποστηρίζουν πως η Ανάσταση θα πρέπει να γίνει κανονικά στις 12 το βράδυ, καθώς εάν πραγματοποιηθεί νωρίτερα θα υπάρξουν προβλήματα με την άφιξη του Αγίου Φωτός στις εκκλησίες.

Παράλληλα θεωρούν πως οι ιερείς στην επαρχία που τελούν την Ανάσταση σε δύο ή τρία χωριά δεν θα προλάβουν στην περίπτωση που η θεία λειτουργία γίνει νωρίτερα.

Επίσης διατείνονται πως θα ανακύψει πρόβλημα με τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, τα οποία λειτουργούν μέχρι αργά το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και είναι πιθανό κάποιοι να μην προλάβουν την Ανάσταση, σε περίπτωση που αποφασιστεί να τελεστεί πιο νωρίς.

Όλα τα παραπάνω θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τη Μεγάλη Παρασκευή προκρίνεται η περιφορά του Επιταφίου να γίνει περιμετρικά του ναού και με αυστηρή επιτήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Αναφορικά με την Κυριακή του Πάσχα, εξετάζεται το ενδεχόμενο αναγγελίας αρκετά νωρίτερα της 12ης βραδινής της Ανάστασης, με την παρουσία πιστών αλλά με μάσκες και αποστάσεις.

Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή κατά τη Διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, δεν αποκλείεται να υπάρξει εκ νέου επικοινωνία είτε του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με την Αρχιεπισκοπή είτε του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το Πάσχα: Έτσι θα γιορτάσουμε - Τι ώρα θα γίνουν Επιτάφιος, Ανάσταση - Πού θα ψήσουμε