ΕΛΛΑΔΑ

SMS στο 13033 και απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε αλλάζουν και πώς

Λίμνη Μπελέτσι
INTIME

Αλλαγές στη χρήση του SMS στο 13033 αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας έρχονται τις επόμενες ημέρες

Νέες αλλαγές στη χρήση του SMS στο 13033, την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο φέρνουν οι επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά την υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 αυτή θα συνεχιστεί, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μέχρι τις 15 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία θα απελευθερωθεί και η μετακίνηση εκτός νομού.

Όπως διευκρινίστηκε ειδικά για την εστίαση, η οποία ανοίγει από την Δευτέρα 3 Μαΐου, θα πρέπει να αποστέλλεται SMS στο 13033 με κωδικό 6.

Ειδικά για τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο ανακοινώθηκε ότι από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (29/04), αίρονται οι περιορισμοί και μένει μόνο η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση εκτός νομού εξακολουθεί να απαγορεύεται πέραν των εξαιρέσεων που προβλέπονται, μέχρι και το Σάββατο 15 Μαΐου.

Σε σχέση με την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία για όλη την Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά στις 10 το βράδυ και ισχύει μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, η αλλαγή έρχεται την προσεχή Δευτέρα 3 Μαΐου.

Όπως έχει ανακοινωθεί από τις 3 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 11 το βράδυ και θα παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα για όλη την επικράτεια.

Με αφορμή αυτή την αλλαγή και την παράλληλη έναρξη της λειτουργίας της εστίασης, την ίδια ημέρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης θα πρέπει να κλείνουν στις 22:45 προκειμένου όλοι να είναι σπίτι τους μέχρι τις 23:00 οπότε και θα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τι ισχύει από σήμερα για SMS, μετακινήσεις και εκκλησίες - Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση