ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γέμισαν τα καταστήματα της εστίασης ανήμερα Πρωτομαγιάς

Εστίαση

Για δεύτερο 24ωρο έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους τα καταστήματα της εστίασης μετά από έξι μήνες lockdown

Πεζόδρομοι, πεζοδρόμια, αυλές, ταράτσες και εξωτερικοί χώροι καταστημάτων γέμισαν τραπεζοκαθίσματα και πολλοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν τον καφέ ή κάποιο ποτό μαζί με την ολιγομελή παρέα τους.

Την ίδια ώρα, η ηλιόλουστη ημέρα σε συνδυασμό με την αργία της Πρωτομαγιάς, έβγαλε τους Αθηναίους στους δρόμους.

Γεμάτα κόσμο είναι τα καταστήματα, τα οποία επωφελούνται τόσο από την αργία και τη χαλαρότητα του κόσμου, όσο και από τη διάθεση του να βγει να ξεσκάσει έξι ολόκληρους μήνες μετά το αναγκαστικό λουκέτο.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr, τα περισσότερα καταστήματα κατάφεραν να γεμίσουν σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Μπαϊρακτάρης» στο Newsbomb.gr:

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Ωράριο καταστημάτων

Το μήνυμα ότι η εστίαση άνοιξε «αλλά ο ιός δεν έχει φύγει» έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προαναγγέλλοντας διεύρυνση ωραρίου από τις 15 Μαΐου όταν και θα ανοίξει ο τουρισμός.

Αυτό σημαίνει πως οι καφετέριες θα κλείνουν μία, ίσως και δύο ώρες αργότερα και κατ' επέκταση θα επεκταθεί και το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Έτσι μπορεί να μπούμε από τις 15 Μαΐου σε ένα καθεστώς απαγόρευσης είτε από τις 12 είτε από τη 1 έως τις 5 τα ξημερώματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτομαγιά 2021: Απεργιακό «μπλόκο» - Ποιοι κατεβάζουν σήμερα ρολά - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ