ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Η κανονικότητα αργεί - Τότε θα βγάλουμε τις μάσκες

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Η κανονικότητα αργεί - Τότε θα βγάλουμε τις μάσκες

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Αισιόδοξος για την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα μας, εμφανίστηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος – Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Μετά από έξι μήνες lockdown, ανέβασαν ρολά τη Δευτέρα 3 Μάϊου τα καταστήματα της εστίασης. Όπως ήταν αναμενόμενο η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, με πολλούς να γεμίζουν τα στέκια του κέντρου έως αργά το βράδυ.

Πεζόδρομοι, πεζοδρόμια, αυλές, ταράτσες και εξωτερικοί χώροι καταστημάτων γέμισαν τραπεζοκαθίσματα και πολλοί ήταν αυτοί που απόλαυσαν τον καφέ ή κάποιο ποτό μαζί με την ολιγομελή παρέα τους, καθώς οι περιορισμοί δεν επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, τις πολυμελείς κοινωνικές συναναστροφές.

Ωστόσο, τρίτη ημέρα λειτουργίας της εστίασης και άρσης των περιορισμών για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, όμως, οι όποιες πιθανές συνέπειες στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας τόσο από τη μερική χαλάρωση όσο και από τις ημέρες του Πάσχα που προηγήθηκαν, δεν αποτυπώνονται σε καμία περίπτωση στα κρούσματα και στα δεδομένα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό.

Στον επιστημονικό λόγο πίσω από τον οποίο η εστίαση άνοιξε χωρίς να υπάρχει μουσική στα μαγαζιά αλλά και στις πρώτες ημέρες λειτουργίας αναφέρθηκε μιλώντας, στο Newsbomb.gr ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Δύσκολο να γίνει από τώρα εκτίμηση για το ποσό θα επηρεάσει το άνοιγμα της εστίασης, οποιαδήποτε αύξηση των κρουσμάτων θα είναι πλέον διαχειρίσιμη. Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση μας σχετικά με τους εμβολιασμούς ο κ. Βατόπουλος πρόσθεσε, «Είμαι αρκετά ενθουσιασμένος με την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, αυξάνονται καθημερινά οι ρυθμοί των εμβολιασμών. Ήταν σωστή η απόφαση να εμβολιαστούν άμεσα οι νέες ηλικιακές ομάδες. Το Μεγάλο Σάββατο εξαντλήθηκαν όλα τα ραντεβού, ο κόσμος έσπευσε να εμβολιαστεί πριν το Πασχαλινό Τραπέζι».

Κλείνοντας ο καθηγητής, αναφέρθηκε στο πότε θα μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τις μάσκες, «το τελευταίο πράγμα που θα αφαιρέσουμε θα είναι οι μάσκες, δημιουργούν μικρό πρόβλημα στην καθημερινότητα μας. Η κανονικότητα αργεί, δεν μπορώ να κάνω καμία εκτίμηση ακόμα», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Self Test: Ποιοι πρέπει να το προμηθευτούν από σήμερα- Τι ισχύει για σχολεία και Δημόσιο