ΕΛΛΑΔΑ

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Τι έδειξε το παράδειγμα του Ισραήλ – Πότε θα μειωθούν τα κρούσματα

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Τι έδειξε το παράδειγμα του Ισραήλ – Πότε θα μειωθούν τα κρούσματα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΓια το παράδειγμα του Ισραήλ και πόσο ο εμβολιασμός μπορεί να επηρεάσει την διασπορά του ιού στην κοινότητα μίλησε στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος – Πότε θα δούμε αποκλιμάκωση.

«Τέλος Ιουνίου όταν θα έχει εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού με την μία δόση και το 20% με τις δύο δόσεις θα δούμε να αποκλιμακώνεται πιο αισθητά το 3ο κύμα της πανδημίας. Αυτό το στηρίζω και στο παράδειγμα του Ισραήλ που έτσι λειτούργησε μετά τον γρήγορο εμβολιασμό που επιτεύχθηκε στον πληθυσμό του».

Τα παραπάνω ανέφερε, σχετικά με την σημασία του εμβολιασμού κατά της Covid ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Όσον αφορά την πίεση στο ΕΣΥ από τις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό σημείωσε: «Ακόμα οι εφημερίες μας είναι πολύ δύσκολες. Υπάρχει μια ανεπαίσθητη μείωση στις εισαγωγές, περίπου δέκα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί».

Επιπλέον τόνισε ότι ακόμα δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα των συνωστισμών του Πάσχα. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο θα δημιουργήσει σίγουρα μια μικρή έστω αύξηση των κρουσμάτων.

Τόνισε ακόμα ότι από ότι φαίνεται το λιανεμπόριο δεν φαίνεται να επηρεάζει πολύ την πορεία της πανδημίας.

Ξεπέρασε τους 11.000 θανάτους η Ελλάδα

Παρά την αισιοδοξία που έχει προκληθεί από τη σταθεροποίηση κάποιων δεδομένων κι από τη μερική χαλάρωση μέτρων, η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει μεγάλες απώλειες από τη φονική νόσο ξεπερνώντας τους 11.000 θανάτους.

Η χώρα χθες μέτρησε επιπλέον 51 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να έχει ξεπεράσει πλέον τους 11.000.

Για την ακρίβεια, 11.029 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της φονικής νόσου, με τα δεδομένα να δείχνουν πως οι 9.276 εξ αυτών ήταν άνω των 65 ετών. Η ηλικιακή ομάδα 40-64 έχει καταγράψει 1.670 απώλειες ανθρώπων ενώ στις ηλικίες 18-39 ετών έχουν καταγραφεί 80 θάνατοι. Επιπλέον, η χώρα έχει θρηνήσει και τις απώλειες τριών ανήλικων (0-17 ετών) από την αρχή της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Χτυπά ξανά το κουδούνι σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια – Επιστροφή με όπλο τα self test