ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος: Η μάσκα θα είναι ένα από τα τελευταία από τα οποία θα απαλλαγούμε

Κορίτσι με μάσκα
INTIME

Δυσοίωνη εκτίμηση από τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο για τη χρήση της μάσκας

Στην εκτίμηση ότι η μάσκα θα είναι ένα από τα τελευταία μέτρα κατά του κορονοϊού από τα οποία θα απαλλαγούμε προχώρησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών δεν απέκλεισε, επίσης, το ενδεχόμενο τοπικών lockdown, όπως αυτό που επιβλήθηκε στην Κάλυμνο, καθώς όπως είπε η πανδημία δεν έχει τελειώσει και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.

Όσον αφορά την αλλαγή στην μετακίνηση εκτός νομού ο κ. Βατόπουλος είπε στον ΣΚΑΪ ότι η απόφαση είναι περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγειονομική.

Όπως ανέφερε πλέον τα οριζόντια μέτρα έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα μέτρα και τον εμβολιασμό μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση.

Ο κ. Βατόπουλος επεσήμανε πως αυτή την στιγμή έχουμε δύο όπλα, τα εμβόλια και τα self test ενώ σημείωσε πως είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν το τελευταία και να δηλώνονται.

Αναφορικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, δήλωσε πως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλους ίσως μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περισσότερες ελευθέριες.

Ερωτηθείς για το πότε μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος απάντησε ότι αυτό θα ισχύει τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου

Σημείωσε, δε, πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου ενώ για τα εμβόλια σε εφήβους υπογράμμισε πως πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στα Γλυκά Νερά: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή δίπλα στο μωρό της - Δεμένος ο σύζυγος