ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλια κορονοϊού σε παιδιά στην Ελλάδα: Πιθανό να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο λέει ο Θεμιστοκλέους

Εμβόλιο παιδιά
INTIME

Για τον εμβολιασμό παιδιών στην Ελλάδα κατά του κορονοϊού μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Στο ενδεχόμενο να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού και παιδιά ηλικίας 12-15 ετών στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους εκτιμώντας ότι αυτό μπορεί να γίνει από τον Σεπτέμβριο.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της Pfizer που εγκρίθηκε για τα παιδιά από 12 ετών και άνω στις ΗΠΑ, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι στην Ευρώπη αναμένεται η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τέλος Μαΐου.

«Εμείς επιχειρησιακά θα ακολουθήσουμε την προτεραιοποίηση και θα προσθέσουμε άλλα τρία έτη, το 12-15 καθώς το εμβόλιο ήταν εγκεκριμένο για τους 16-18», είπε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

Σημείωσε, δε, ότι από τον Σεπτέμβριο είναι πιθανό να εμβολιάζονται στην Ελλάδα και τα παιδιά

Μιλώντας γενικότερα για την επιχείρηση «Ελευθερία» ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι «εντός του καλοκαιριού» θα χτιστεί το τείχος ανοσίας.

«Έχουμε μπει στη φάση με πάνω από 100.000 σχεδόν ημερήσιους εμβολιασμούς και αυτό θα συνεχιστεί όλο τον Μάιο» είπε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας και συντονιστής της επιχείρησης εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε εμβολιάσει το 70% των άνω των 60, έτσι ώστε στο τέλος Μαΐου να πάμε και στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικιακές ομάδες 30-44 και προς τα τέσσερα εμβόλια και τον Ιούνιο, αν τηρηθούν οι παραδόσεις, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε για όλες τις ηλικιακές ομάδες», πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Για το εμβόλιο της Astrazeneca, είπε ότι «665.000 πολίτες έχουν κάνει το συγκεκριμένο σκεύασμα και έχουμε επάρκεια και για τις δεύτερες δόσεις και για όσες πρώτες έχουν προγραμματιστεί όποτε δεν τίθεται κανένα θέμα ανησυχίας».

Επισήμανε, δε, ότι για το 2021 η εταιρεία είναι δεσμευμένη από τα συμβόλαια που έχει υπογράψει να μας παραδώσει 7,2 εκατ. δόσεις μέχρι τέλος της χρονιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει την Παρασκευή: Τέλος τα SMS, στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας - Πώς θα πάμε σε νησιά