ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός - Κικίλιας: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30 - 34 για όλα τα εμβόλια

Εμβολιασμός 30-34
AP

Ανοίγει το Σάββατο (29/5) η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (AstraZeneca, Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna) για την ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr άνοιξε σήμερα για τους 35-39 ετών, δίνοντάς τους την δυνατότητα εμβολιασμού και με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια και όπως γνωστοποίησε ο υπουργός έχουν κλειστεί 102.000 ραντεβού που αντιστοιχούν σε 51.000 πολίτες.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε επίσης για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, καθώς ο 7ήμερος μέσος όρος είναι 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 37 έτη, ενώ για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες. Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.838, υποχωρώντας σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση ή μείωση κρουσμάτων.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca

Παράλληλα, οι εμβολιασμοί με το AstraZeneca και το ερώτημα των ηλικιακών ορίων ως σύσταση για τη χορήγησή του απασχόλησε την έκτακτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τελικά η επιτροπή αποφάσισε ότι το όφελος εξακολουθεί να υπερτερεί του συνδρομου TTS, θρομβώσεων και θρομβοπενίας και θα συνεχιστεί το ισχύον πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών, Μαρία Θεοδωρίδου και τα 4 εμβόλια είπε είναι διαθέσιμα για όλους, η δεύτερη δόση συστήνεται να γίνεται με το ίδιο εμβόλιο και αλλαγή δεύτερης δόσης συστήνεται μόνο σε περίπτωση εμφάνισης θρόμβωσης.

Είπε ότι οι κίνδυνοι καταγράφονται σε γυναίκες κάτω των 50 ετών, ωστόσο το όφελος του εμβολίου είναι μεγαλύτερο του κινδύνου. Ανέφερε επίσης ότι στον ΕΟΦ έχουν κατατεθεί περίπου 1.500 κίτρινες κάρτες, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρό το κορίτσι που είχε χαθεί – Βρέθηκε στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων