ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Βάρη - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Εδώ σκότωσαν τον Τάσο Μπερδέση

Δολοφονία στην Βάρη
Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Το σημείο όπου σκότωσαν τον Τάσο Μπερδέση

Οι δολοφόνοι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ήταν δυο και όταν είδαν το θύμα τους, να πλησιάζει άνοιξαν πυρ με ένα πυροβόλο όπλο καλάσνικοφ καταφέροντας στον Μπερδέση, θανατηφόρα πλήγματα.

Φωτογραφίες - βίντεο Ευδοκία Μύτιλη

Ενέδρα θανάτου στο σημείο όπου είχε παρκάρει, σε περιοχή της Βάρης, είχαν στήσει στον γνωστό πυγμάχο Τάσο Μπερδέση, οι δυο εκτελεστές του, οι οποίο κατά πάσα πιθανότητα τον περίμεναν υπομονετικά για τη στιγμή που θα επέστρεφε κάποια στιγμή πίσω στο αυτοκίνητό του, καθώς το θύμα σε δεύτερο χρόνο γύρισε στο μοιραίο σημείο προκειμένου να πάρει κάτι από το όχημά του.

Ο γνωστός πυγμάχος είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του σε ένα υπαίθριο χώρο, κάτω από πεύκα όπου λόγω της σκιάς που δημιουργείται αρκετός κόσμος παρκάρει εκεί τα οχήματά του, όταν θέλει να επισκεφτεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι δολοφόνοι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ήταν δυο και όταν είδα το θύμα τους, να πλησιάζει άνοιξαν πυρ με ένα πυροβόλο όπλο καλάσνικοφ καταφέροντας στον Μπερδέση, θανατηφόρα πλήγματα. Στο σημείο, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 22, βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα κάλυκες, ενώ οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής κάνουν λόγο για τουλάχιστον δυο ριπές που ακούστηκαν σε μεγάλη ακτίνα.

Η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί είναι ότι οι δράστες επέβαιναν σε μαύρο αυτοκίνητο τύπου SUV με το οποίο και εξαφανίστηκαν. Από την μέχρι στιγμής έρευνα οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει όπως είχε γράψει το Newsbomb.gr ότι ο 39χρονος πυγμάχος πήγαινε καθημερινά στον αθλητικό σύλλογο έξω από τον οποίον δολοφονήθηκε.

Γι’ αυτό και θεωρούν δεδομένο ότι οι εκτελεστές του τον παρακολουθούσαν και γνώριζαν το πρόγραμμά του. Βάσει των πρώτων πληροφοριών της αστυνομίας τον πυγμάχο πλησίασε ένας άνδρας που βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να πυροβολεί.

Ο εκτελεστής πυροβόλησε αρκετές φορές τον Μπερδέση ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος. Η πρώτη εκτίμηση της ΕΛΑΣ κάνει λόγο για ξεκάθαρισμα λογαριασμών της νύχτας καθώς θεωρείται συνέχεια των προηγούμενων 20 εκτελέσεων τα τελευταία 3 χρόνια.

Κανείς από αυτούς μάρτυρες δεν είδε τίποτα παρά μόνο άκουσαν τις εκκωφαντικές ριπές ενός πυροβόλου όπλου, ενώ αργότερα έμαθαν από πού τελικά προήλθαν. Όπως ανέφερε ο ένας από αυτούς οι ριπές ακούστηκαν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

«Ήταν γύρω στις 09:10 περίπου, ακούστηκαν δυο ριπές συνεχόμενες, με διαφορά κλάσματα δευτερολέπτων», ένας κάτοικος της περιοχής στην κάμερα του Newsbomb.gr, λέγοντας χαρακτηριστικά πως εκείνη την ώρα έπινε καφέ.

«Δεν είδα τίποτα, μόνο άκουσα, ήμουν στον κήπο. Ήταν περίπου στις εννέα το πρωί και άκουσα πυροβολισμούς από πυροβόλο, υπέθεσα όμως ότι μπορεί να δοκιμάζανε τίποτα βεγγαλικά, λόγω εορτών. Δεν είδα τίποτα άλλο», ανέφερε ο δεύτερος μάρτυρας τονίζοντας ότι δεν ήξερε το θύμα καθώς δεν μένει στην περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Βάρη: Εκτέλεσαν τον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση στη μέση του δρόμου