ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Πού πρέπει να φοράμε οπωσδήποτε μάσκα και πού είναι ανούσια

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Πού πρέπει να φοράμε οπωσδήποτε μάσκα και πού είναι ανούσια

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΓια την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr «το να φοράς μια μάσκα σε ένα δρόμο που περπατάς» 

«Το να πετάξουμε τις μάσκες είναι συγκεκριμένο πράγμα, εκείνο που σκέφτομαι και λέω από επιδημιολογικής απόψεως, το να φοράς μια μάσκα σε ένα δρόμο που περπατάς, σε ένα άλσος που τρέχεις, σε ένα δάσος που κάνεις μια βόλτα νομίζω δεν έχει καμία επιδημιολογική βάση» πρόσθεσε, ερωτώμενος εάν τα δεδομένα που προκύπτουν από το διάγραμμα συνεπάγονται και το τέλος της χρήσης μάσκας.

«Νομίζω πρέπει αυτό να αναθεωρηθεί πάραυτα» υπογράμμισε αντιπαραβάλλοντας όμως ότι εάν πρόκειται για περιπτώσεις συνωστισμών, σύναξης πολλών ανθρώπων ακόμη και σε εξωτερικό χώρο και σε κοντινές αποστάσεις, υπάρχει κίνδυνος. «Σε αγώνες, εκκλησίες, γάμους, πάρτι θα πρέπει να φοράμε μάσκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης στο Newsbomb.gr.

Τι μέλλει γενέσθαι

Την εκτίμηση ότι τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου η χώρα θα αρχίσει να καταγράφει 1.000 - 1.1000 κρούσματα την ημέρα έκανε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Περίπου στις 30 Ιουνίου σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάζεται και αναλύει η ομάδα μου θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε αριθμούς ημερησίων κρουσμάτων κάτω από κοντά στα 1.000 - 1.100. Αν και είναι δύσκολο θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε αν τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας, αν συνεχίσουμε το testing και βεβαίως με την εξέλιξη του εμβολιασμού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Και προσθέτει: «αυτή την περίοδο η κατάσταση – και με το άνοιγμα – παραμένει επικίνδυνη – το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα θα εξαρτηθεί από το πόσο θα πειθαρχήσουμε στα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Όσον αφορά την Τρίτη 1 Ιουνίου ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι θα καταγραφούν 2.100 - 2.200 κρούσματα. «Θα είναι ευχής έργο αν τελικά πέσουμε αύριο κάτω από από 2.000 κρούσματα», δήλωσε στο Newsbomb.gr o καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: Το «τυφλό» σημείο, το κινητό και το όπλο «ειδικού χειρισμού»