ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΠΕΝΕΝ: Στις 9 το πρωί έφυγαν τα πλοία – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Απεργία ΠΕΝΕΝ: Στις 9 το πρωί έφυγαν τα πλοία – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Στις 9 το πρωί αναχώρησαν τελικά τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά μετά από απόφαση της ΠΕΝΕΝ που απέκλεισε τους καταπέλτες

Στις 9 το πρωί δόθηκε η λύση στην ταλαιπωρία των επιβατών από το νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της απεργίας της ΠΕΝΕΝ.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακαγιώργος, επέρριψε την ευθύνη για την ταλαιπωρία των οδηγών στα μέσα ενημέρωσης γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, απέκρυψαν την απεργία, την κυβέρνηση, το λιμενικό και το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Δεν έχουμε καμιά αντιπαράθεση με τους επιβάτες, αν το σύστημα έκανε τα αυτονόητα κανείς δεν θα είχε υποστεί την ταλαιπωρία» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η απεργία στα πλοία πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι κρίθηκε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.

Η ΠΕΝΕΝ διαμαρτύρεται για τις αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Οι περισσοτεροι επιβάτες συγκεντρώθηκαν έξω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos» που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα - Πάρο - Νάξο καθώς αρκετοί εξ αυτών υποστήριζαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την απεργία.

Ακολούθησε ένταση και διαπραγματεύσεις προκειμένου να βρεθεί μια λύση και οι ταξιδώτες να φύγουν για τους προορισμούς τους.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

Η ΠΕΝΕΝ κάλεσε τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτεργάτες να συγκεντρωθούν από τις 5 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και στα καράβια απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά (ΗΣΑΠ).

Από την πλευρά ο Σύνδεσμος των ακτοπλόων ζήτησε με επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκανε τρίτη δόση εμβολίου ο Ερντογάν; «Βράζουν» αντιπολίτευση και πολίτες στην Τουρκία