ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης: Μειώνεται η πίεση στο Σύστημα Υγείας - Πιθανώς οδηγούμαστε σε ύφεση της επιδημίας

Γκίκας Μαγιορκίνης
INTIME NEWS

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας την τελευταία εβδομάδα, σχολίασε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας

Όπως ανέφερε, μειώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ενώ οι διαγνώσεις αυτή την εβδομάδα μειώθηκαν κατά 15%. «Η συνολική εικόνα δείχνει πως πιθανώς οδηγούμαστε σε ύφεση της επιδημίας», υπογράμμισε.

Ως προς την αποτελεσματικότητα εμβολίων σημείωσε ότι το στέλεχος Δ καλύπτεται σε ικανοποιητικό βαθμό τόσο από το AstraZeneca όσο και από το Pfizer.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων συνεχίζει να μειώνεται όπως και η πίεση στο σύστημα υγείας.

Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση σε ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα, μειώθηκε σε 10%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο, μειώθηκε σε λιγότερες από 200 ανά ημέρα, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη.

Όσον αφορά τα self test, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 21 εκατ. self test σε περίπου 4,1 εκατ. πολίτες. Σχεδόν 15,5 εκατ. δηλώσεις έχουν περαστεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, με το σύνολο των θετικών να είναι σχεδόν 30.000.

Η επιδημιολογική εικόνα δείχνει ότι πιθανώς οδηγούμαστε σε ύφεση της επιδημίας αλλά η πορεία είναι εύθραυστη μέχρι να πετύχουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Αιγαίο: «Βλέννα» έχει γεμίσει τη θάλασσα του Μαρμαρά - Μεγάλη ανησυχία