ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Τι θα γίνει με μουσική, απαγόρευση κυκλοφορίας, δεξιώσεις - Ποια σενάρια εξετάζονται

Άρση μέτρων
INTIME NEWS

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να κάνει το επόμενο βήμα και να αποφασίσει την περαιτέρω άρση περιορισμών.

Με δεδομένη την σταθεροποίηση ή και την πτωτική τάση που καταγράφουν οι επιδημιολογικοί δείκτες στη χώρα μας, η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα προκειμένου -με βάση την υγειονομική εικόνα- να εξετάσει μέτρα για την περαιτέρω απελευθέρωση των περιορισμών που εξακολουθούν να υφίστανται όπως η μουσική στην εστίαση, ο αριθμός των καλεσμένων σε δεξιώσεις και η άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.

Παράλληλα, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς με τους ειδικούς να υπογραμμίζουν ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και για τα τρία μεταλλαγμένα στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, μετά τις 11 Ιουνίου αναμένεται ανακοίνωση είτε για τον περιορισμό είτε για την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έως τώρα ισχύει από τις 00:30 μέχρι τις 05:30.

Επίσης, στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το θέμα επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση. Πιθανόν να γίνει μαζί με τον περιορισμό ή κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Προς 1η Ιουλίου προσδιορίζεται να επιτραπούν έως 200 καλεσμένοι σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, αντί για 100 που ήταν μέχρι τώρα.

Παπαευαγγέλου: Η ξεγνοιασιά θα αργήσει παρά την ύφεση

«Η ξεγνοιασιά θα αργήσει να έρθει, καθώς βρισκόμαστε ακόμα μακριά από τον επιθυμητό στόχο, που είναι η ανοσία», δήλωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Να εξακολουθήσουμε να είμαστε προσεκτικοί έως ότου ελεγχθεί η επιδημία, τόνισε και εξήγησε πως τα δύο τρίτα όσων μολύνθηκαν πέρυσι τον Αύγουστο ήταν κάτω των 40 ετών και ζήτησε από τους πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, να προσέλθουν για εμβολιασμό πριν φύγουν για διακοπές.

Η ίδια τόνισε ότι έχουμε δύο τρόπους να περιορίσουμε την πανδημία, «το ένα είναι η συμπεριφορά μας και το άλλο είναι ο εμβολιασμός ώστε να αυξήσουμε το τείχος ανοσίας».

Όσον αφορά την πορεία της επιδημίας, είπε ότι καταγράφεται ύφεση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας και προσέθεσε ότι την τελευταία εβδομάδα, τα μισά κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από τη διαδικασία self test.

Προσέθεσε ακόμα ότι τα 2/3 των νοσηλευόμενων πλέον είναι άνω των 55 ετών και «η συντριπτική πλειονότητά τους αφορά ανεμβολίαστους», επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά πως το πιο ισχυρό όπλο για την προστασία μας παραμένει το εμβόλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι Έλληνες Μασόνοι διέγραψαν τη ψυχολόγο της Καρολάιν