ΕΛΛΑΔΑ

Self test: Προς κατάργηση από τον Ιούλιο για τους πλήρως εμβολιασμένους

Self test: Προς κατάργηση από τον Ιούλιο για τους πλήρως εμβολιασμένους

Τέλος τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους από τον Ιούλιο

Αναμένεται η κατάργηση των self test για τους πλήρως εμβολιασμένους από τον Ιούλιο, όπως έγινε γνωστό από την συνάντηση που είχαν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον υφυπουργό παρά το πρωθυπουργώ, αρμόδιο για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, 'Ακη Σκέρτσο.

Με αντικείμενο τη συνέχιση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία της χώρας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Ακης Σκέρτσος συναντήθηκαν στο υπουργείο Υγείας με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων Ειρήνη Μαρκάκη.

Οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος τόνισαν για ακόμη μία φορά τη μεγάλη σημασία του προγράμματος δωρεάν διάθεσης των self-tests σε ομάδες του πληθυσμού, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά και μετάδοση του κορονοϊού και να επιτευχθεί ταχύτερα η επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας.

Εξήραν τη συμβολή των φαρμακοποιών και των φαρμακαποθηκών στην επιτυχία του προγράμματος και ζήτησαν από τον ΠΦΣ τη συνέχιση της διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ. Για τις περιοχές στις οποίες θα υπάρξει αδυναμία διάθεσης από τα φαρμακεία, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος, ζήτησαν τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που αφορούν στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των νέων 18-30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων αλλά και των φαρμακείων, ζητήθηκε από τον ΠΦΣ να καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests σε κάθε δικαιούχο. Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να συζητήσει επί του ανωτέρω αιτήματος της Πολιτείας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θεσμικά ζητήματα του κλάδου, καθώς επίσης και τα χρονοδιαγράμματα για την επίλυση τους, στο πλαίσιο λειτουργίας της σχετικής Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 549 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 13 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 330 οι διασωληνωμένοι