ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις Μπαλάσκα

Γλυκά Νερά: Προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις Μπαλάσκα

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της αστυνομίας, Σταύρου Μπαλάσκα, σχετικά με τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από το σύζυγό της, στα Γλυκά Νερά.

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος από τον συνδικαλιστή της Αστυνομίας Σταύρο Μπαλάσκα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, καλεσμένος σε εκπομπή με αφορμή την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, υποστήριξε ότι αν ο πιλότος είχε πάρει τηλέφωνο την αστυνομία μετά την πράξη του μπορεί να καθόταν στη φυλακή λιγότερο από πέντε χρόνια, γιατί το έγκλημα θα θεωρείτο εν βρασμώ ψυχής, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα προκάλεσαν σάλο όταν μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτοου χαρακτήρισε «βλάκα» τον πιλότο για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά καθώς, όπως είπε, αν είχε πάρει αμέσως την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή.

«Είναι βλάκας διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε, εάν έπαιρνε την αστυνομία δε θα έτρωγε ούτε 4 χρόνια φυλακή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάσκας.

Λίγο αργότερα, μάλιστα, επανέλαβε την ίδια άποψη στον ΣΚΑΪ λέγοντας πως «αν αυτός ο άνθρωπος όταν σκότωσε την Καρολάιν έπαιρνε το 100 και έλεγε ελάτε τσακώθηκα με τη γυναίκα μου, ξέφυγα και τη σκότωσα, θα είχε άλλη αντιμετώπιση».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή, για δηλώσεις σχετικές με την υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του».

Η απάντηση του Μπαλάσκα

Χθες το βράδυ ο κ. Μπαλάσκας με ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για παραποίηση των λεγομένων του.

«Για την παραποίηση των δηλώσεων μου και την λάσπη που δέχομαι θα προσφύγω στη ποινική και αστική δικαιοσύνη…Για την κομματική σπέκουλα εις βάρος μου έχω να πω πως λυπάμαι αλλά δεν αποτελώ εργαλείο αντιπολίτευσης.

Ένας αστυφύλακας είμαι και είναι βέβαιο πως πίσω από την μεθοδευμένη εις βάρος μου εκστρατεία λάσπης, κρύβονται και συνάδελφοι μου συνδικαλιστές.

Το σώμα των συναδέλφων μου γνωρίζουν την ποιότητα μου, ερμηνεύουν ορθά τα λεγόμενα μου και στέκονται στο πλευρό μου.

Όσο για την δήλωση μου ειχε το νόημα ότι ο συγκεκριμένος δράστης δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με ένα εν βρασμώ ενδοικογενειακό έγκλημα κατόπιν των όσων αποκαλύφθησαν και τεκμηριώνουν άψογο σχεδιασμό στην εκτέλεση και τη συγκάλυψη του ειδεχθούς εγκλήματος του.

Καμία σχέση λοιπόν με τις κακόβουλες ερμηνείες που δίνονται..

Ευθύνομαι για όσα λέω και όχι για όσα οι άλλοι καταλαβαίνουν.

Τις εις βάρος μου μεθοδεύσεις από όπου και αν προέρχονται που αναίτια πικραίνουν εμένα και την οικογένεια μου, θα τις καταγγείλω στην ελληνική δικαιοσύνη την οποία υπηρετώ και εμπιστεύομαι.

Είναι τουλάχιστον άκομψο και άδικο να παραποιούν την έννοια του λόγου μου τόσο αισχρά οι επιτήδιοι λέγοντας ανερυθρίαστα πως εγώ ένας άνθρωπος του νόμου δίνω οδηγίες σε επίδοξους γυναικοκτόνους.

Αιδώς Αργείοι.

Υπηρετώ τριάντα χρόνια στην ΕΛΑΣ ταγμένος στο καθήκον, στην μάχη εναντίον της εγκληματικότητας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είκοσι χρόνια τον αστυνομικό συνδικαλισμό και την προσφορά στον συνάδελφο με συνέπεια και ήθος.

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν λοιπόν να εκμαυλίσει τις δημοκρατικές μου πεποιθήσεις και τις αγνές προθέσεις των λεγόμενων μου.

Ας τελειώσουμε πια με τις έντεχνες διαστρεβλώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Τα μυστικά που αποκάλυψε το ημερολόγιο της Καρολάιν