ΕΛΛΑΔΑ

Αγίου Πνεύματος 2021: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Αγίου Πνεύματος 2021: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς αλλά και του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα φέρνει φέτος η αργία του Αγίου Πνεύματος - Πως θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ, αύριο Δευτέρα 21 Ιουνίου

Η Δευτέρα 21η Ιουνίου δεν είναι επίσημη αργία για όλους τους εργαζομένους, τα ωράρια λειτουργίας των σούπερ μάρκετ δεν επηρεάζονται από την αργία του Αγίου Πνεύματος.

Αναφορικά με τις τράπεζες, η αργία του Αγίου Πνεύματος είναι επίσημη τραπεζική αργία, οπότε θα είναι κλειστές. Το ίδιο ισχύει και για το Δημόσιo, ωστόσο, η ημέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, το ωράριο των σούπερ μάρκετ μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουνίου και ώρα 06:00, όπως ορίζει η ΚΥΑ θα είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες εργάσιμες μέρες. Δηλαδή θα υπάρχει η δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων να λειτουργούν από τις 07.00 το πρωί έως τις 22.30.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργαστούν, σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα έχουν καμία μείωση στον μισθό τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Η κατάθεση φίλης της Καρολάιν: «Ήταν παράξενο ζευγάρι, είχαν παράξενο δέσιμο»