ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωπος Ι.Σ. στο Newsbomb.gr: Είναι υπόθεση της Αστυνομίας – Τι είπε για την επίθεση με βιτριόλι

Εκπρόσωπος Ι.Σ. στο Newsbomb.gr: Είναι υπόθεση της Αστυνομίας – Τι είπε για την επίθεση με βιτριόλι

Συγκλονίζει την Εκκλησία της Ελλάδος η επίθεση με βιτριόλι που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (23/06) στην Μονή Πετράκη.

Όπως έγινε γνωστό, ένας ιερέας 37 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών, επιτέθηκε επίθεση με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες, οι οποίοι εξλετασαν στο Συνοδικό Δικαστήριο το ενδεχόμενο καθαίρεσής του.

Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο ιερέας μπήκε μέσα με ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, με τον 37χρονο να συλλαμβάνεται από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Οι Μητροπολίτες μεταφέρθηκαν άμεσα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια οι δύο εξ' αυτών, οι οποίοι είναι σοβαρά τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Ιλίου και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρα, εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του για την πρωτοφανή και αποτρόπαια πράξη.

«Είναι υπόθεση της Αστυνομίας πλέον. Εκείνη έχει αναλάβει να επιληφθεί. Η Ιερά Σύνοδος θα εκδώσει αύριο ανακοίνωση για το περιστατικό», είπε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας των Μητροπολιτών, ο εκπρόσωπος δεν είχε σαφή εικόνα, τονίζοντας πως ακόμα είναι νωρίς. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός από τους επτά ιεράρχες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Οι ερωτήσεις στον πιλότο, οι «ευθύνες» στην Καρολάιν και η επιμέλεια του παιδιού