ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη Δέλτα: Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα στην Κρήτη – Αποκάλυψη από τον καθηγητή Τζανάκη

Τεστο κορονοϊοος μετάλλαξη Δέλτα
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Αποκαλύψεις για διασπορά της μετάλλαξης «Δέλτα» στην Κρήτη έκανε o καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης

Τον «χάρτη» της διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη αποκάλυψε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί αφορούν στο 1/3 ηλικίες από 8 έως 16 ετών και τα υπόλοιπα από 16 έως 25 ετών, ενώ πιο λίγα αφορούν σε ηλικίες από 25 έως 30 ετών», ανέφερε ο κ. Τζανάκης στον τηλεοπτικό σταθμό CRETA.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη «είναι περισσότερα από 18», χωρίς ωστόσο να δηλώνει τον ακριβή αριθμό.

Όπως είπε πρόκειται για συρροές κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί σε νηπιαγωγεία και μικρές επιχειρήσεις, γεγονός που είναι θετικό, αφού δεν αφορούν σε «ορφανά» κρούσματα.

«Κανείς δε μπορεί να σταματήσει αυτή τη μετάλλαξη, αλλά το θετικό είναι ότι την καθυστερήσαμε. Δεν είναι καλό να μολύνονται τα παιδιά, αφού υπάρχει πιθανότητα να νοσήσουν ήπια, αλλά είναι πολύ πιθανόν να εκδηλώσουν και συμπτώματα της νόσου Καβασάκι», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

«Γιατί δεν πάνε οι Ηρακλειώτες να εμβολιαστούν; Γιατί ακροβατούν με τη συμπεριφορά τους; Υπάρχει πλέον αφθονία εμβολίων. Κάνω έκκληση, δεν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά μας για δεύτερη χρονιά να εκπαιδευτούν πίσω από μια οθόνη. Καταστρέφουμε το μέλλον τους», τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας.

Με αφορμή την εισήγηση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, για την χορήγηση εμβολίου στις ηλικίες από 15 έως 17 ετών, ο κ. Τζανάκης σχολίασε ότι οι νέοι αυτοί μολύνονται εξίσου και διαδίδουν τον ιό.

«Υπάρχουν στοιχεία ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή. Είναι σημαντικό οι νέοι αυτοί να εμβολιαστούν και να γυρίσουν στα σχολεία ασφαλείς» κατέληξε ο Νίκος Τζανάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προνόμια εμβολιασμένων: Τι θα ισχύσει από τις 15 Ιουλίου σε εστίαση, κινηματογράφους, θέατρα, γήπεδα