ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Τσακρής: Βρισκόμαστε σε τροχιά τέταρτου κύματος ακόμη και μέσα στον Αύγουστο

Κορονοϊός - Τσακρής: Βρισκόμαστε σε τροχιά τέταρτου κύματος ακόμη και μέσα στον Αύγουστο

Ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμηση πως είναι πιθανό ακόμη και εντός του καλοκαιριού να δούμε τοπικές εστίες υπερμετάδοσης

Για τέταρτο και ισχυρότερο κύμα κορονοϊού ακόμη και εντός του Αυγούστου έκανε λόγο ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Αθανάσιος Τσακρής σχολιάζοντας την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα, με την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.

Ο καθηγητής επεσήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που βαραίνει αυτή την στιγμή όλη την Ευρώπη και αυτή αφορά την μετάλλαξη Δέλτα σε συνδυασμό με την χαλάρωση των μέτρων, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι το ιικό φορτίο είναι πιο υψηλό από πέρσι.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως είναι πιθανό ακόμη και εντός του καλοκαιριού να δούμε τοπικές εστίες υπερμετάδοσης και εκεί θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο εφαρμογής συμπληρωματικών μέτρων.

Ο κος Τσακρής, επεσήμανε την αναγκαιότητα και την αξία του εμβολιασμού, σε αυτή τη φάση. Επιπρόσθετα, υπενθύμισε πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν πλέον νεαρές ηλικίες, και σε αυτές ακριβώς αναμένουμε πλέον να βλέπουμε εξάρσεις του ιού.

«Οι νέοι θα λέγαμε στην ουσία οδηγούν αυτή τη στιγμή την πανδημία, γενικότερα σε ευρωπαικό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν συντεταγμένα μέτρα και οι νέοι να καταλάβουν ότι πρέπει να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις «τοπικές» εξάρσεις - Ποια μέτρα έχουν πέσει στο «τραπέζι»