ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης: Διαφορετική η εικόνα της Ελλάδας αν έχουμε άνοδο κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες

Τεστ κορονοϊός
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Προειδοποίηση ότι η εικόνα της Ελλάδας θα είναι διαφορετική σε δύο εβδομάδες αν συνεχιστεί η άνοδος των κρουσμάτων απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Καμπανάκι για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες σήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι αν αυτό συνεχιστεί τις επόμενες δύο εβδομάδες τότε η εικόνα της Ελλάδας θα είναι διαφορετική.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συζητάμε εκ νέου τι θα κάνουμε με την πανδημία, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν πρέπει να καταστραφεί η καλή εικόνα για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια σημειώνοντας ότι οι προβλέψεις των οίκων αξιολόγησης είναι κάθε μήνα καλύτερες από τον προηγούμενο.

Όσον αφορά τον τουρισμό υποστήριξε ότι ο ρυθμός αφίξεων του 2021 είναι μεγαλύτερος από τις αφίξεις τον Ιούλιο του 2020 και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία «είναι καταπληκτικές για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι οι επενδύσεις ξεκίνησαν «να παίρνουν φωτιά» και τα ακίνητα στο Ελληνικό έχουν γίνει ανάρπαστα, κυρίως από τους ανθρώπους του εξωτερικού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε, τέλος, ότι τα δημόσια οικονομικά παραμένουν ισχυρά, η ζημία όμως που έχει υποστεί η ιδιωτική οικονομία δεν μπορεί να στηριχτεί εκ νέου με πόρους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκίκας Μαγιορκίνης: Έως 262% η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα – Πώς θα μπει «φρένο»