ΕΛΛΑΔΑ

Οι «Yaba Travellers» στο Newsbomb.gr: Οι Κρητικοί που «οργώνουν» όλο τον κόσμο

Οι «Yaba Travellers» στο Newsbomb.gr: Οι Κρητικοί που «οργώνουν» όλο τον κόσμο

Πώς είναι ξυπνάς και μπροστά σου να απλώνεται το μονοπάτι των Ίνκας ή να ανεβαίνεις το σούρουπο στην πλαγιά ενός ενεργού ηφαιστείου της Γουατεμάλα; Η Βασιλική και ο Γιώργος από την Κρήτη ή αλλιώς οι «YABA travellers» γνωρίζουν πολύ καλά γιατί έχουν καταφέρει αυτό που όλοι ποθούμε...

Αν είστε φανατικοί του Instagram και ακολουθείτε ταξιδιωτικούς λογαριασμούς, σίγουρα θα έχετε πέσει στους @yabatravellers.

Η Βασιλική και ο Γιώργος αποτελούν ένα από τα κορυφαία couple travel blogger στη χώρα μας. Ταξιδεύουν πάντα μαζί, έχουν άφθονη όρεξη για περιπέτειες, εξερεύνηση και... φαγητό και διαθέτουν ένα από τα πιο καλαίσθητα instagram accounts που έχουμε δει.

Μέσα από το λογαριασμό τους και το blog που διαθέτουν, μεταφέρουν σε όλους εμάς ταξιδιωτικές εμπειρίες, φωτογραφίες και συμβουλές για τον επόμενο προορισμό που θα θέλαμε να επισκεφτούμε.

Και το μήνυμα πως αν θες κάτι πολύ, μπορείς να το καταφέρεις, οι δυο τους άλλωστε έχουν κατορθώσει να φέρουν εις πέρας αυτό που όλοι ενδόμυχα επιθυμούμε...

Να βιοποριζόμαστε μέσω των ταξιδιών μας.

Στο blog τους θα βρείτε «οδηγούς επιβίωσης» και tips για απίστευτους προορισμούς.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε μαζί τους και τους πέτυχε κάπου στο Μπελίζ, να βλέπουν από ψηλά τη «Μεγάλη Μπλε Τρύπα».

Ας δούμε, λοιπόν, τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους.

«Αν και η ειδικότητας σας είναι τα Οικονομικά, τελικά σάς κέρδισε το ταξίδι. Θα μπορούσατε να φανταστείτε τη ζωή σας διαφορετικά;»

Η ζωή μας δεν χρειάζεται να έχει μόνο μία τροπή, ένα σενάριο. Στη ζωή σου μπορείς να ακολουθήσεις πολλά διαφορετικά μονοπάτια και αυτό είναι κάτι που δυστυχώς δεν μας μαθαίνουν. Έτσι και εμείς ακολουθήσαμε τα όνειρα μας και χτίσαμε κάτι που συνδυάζει αυτό που αγαπάμε.

Αυτό μπορεί τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί, ή να πάρει άλλη μορφή. Οπότε ναι, μπορούμε να φανταστούμε την ζωή μας διαφορετική.

Ποια ήταν η στιγμή που αποφασίσατε ότι η δουλειά σας θα μπορούσε να συνδυαστεί με την εξερεύνηση του κόσμου; Ήταν κοινή η απόφαση; Και πόσο εύκολο είναι τελικά;

Η ιδέα γεννήθηκε πολύ νωρίς. Από το πρώτο κιόλας ταξίδι που κάναμε μαζί στην Ινδονησία. Η δουλειά μας, μιας και ήταν στο χώρο του τουρισμού, υπήρχαν και ερεθίσματα. Η απόφαση ήταν κοινή.

Θέλαμε να καταπιαστούμε με κάτι δημιουργικό και παράλληλα χρήσιμο και για άλλους. Κάτι που να συνδυάζει την αγάπη μας για τα ταξίδια. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του ταξιδιωτικού μας site yabatravellers.com. Στόχος ήταν και είναι να εμπνεύσουμε αλλά και να δώσουμε χρήσιμα tips.

Υπήρξε κάποια στιγμή που να την κατατάξατε ως «εμπειρία ζωής»; Αντιμετωπίσατε καταστάσεις που σας δυσκόλεψαν και αν ναι σε ποια μεριά του κόσμου;

Όταν ταξιδεύεις και επιδιώκεις να ζήσεις εμπειρίες έξω από την ζώνη της άνεσης σου τότε υπάρχουν πολλές τέτοιες στιγμές. Για εμάς συνδέονται με περιπετειώδεις δραστηριότητες.

Δύο αξιομνημόνευτες εμπειρίες ήταν στο Περού η ανάβαση στο Μάτσου Πίτσου ακολουθώντας το μονοπάτι των Ίνκας για 4 ημέρες και η ανάβαση στο ενεργό ηφαίστειο Fuego στην Γουατεμάλα.

Δυσκολίες σε γραφειοκρατικό επίπεδο μπορείς να συναντήσεις σε διάφορα μέρη ιδίως σε χώρες του τρίτου κόσμου, αλλά δεν μας έχει συμβεί τίποτα τρομερό. Άλλωστε όταν ταξιδεύεις πρέπει να είσαι έτοιμος να διαβείς τον κόσμο με διαφορετικό μυαλό και αντοχή. Το πιο σημαντικό, ή μάλλον κοστοβόρο θα έλεγε κανείς που μας έχει συμβεί είναι να μας κλέψουν τον φωτογραφικό μας εξοπλισμό στο Μεξικό.

Ποιοι είναι οι επόμενοι προορισμοί που σχεδιάζετε να επισκεφτείτε και πως γίνεται η επιλογή των χωρών στις οποίες θα ταξιδέψετε; Πόσο διάστημα ταξιδεύετε;

Αυτή την στιγμή πραγματοποιούμε ένα world tour και βρισκόμαστε στην Κεντρική Αμερική. Μετά από τρεις μήνες θα επιστρέψουμε για ένα μήνα στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε πάλι το ίδιο μοτίβο.

Βέβαια να σημειώσουμε ότι πλέον είναι η δουλειά μας. Συνεργαζόμαστε με ξενοδοχεία, φορείς τουρισμού και brands εντός και εκτός Ελλάδος και βεβαίως εμπλουτίζουμε με υλικό το blog μας και τα social media. Η επιλογή των χωρών γίνεται με βάση προσωπικά κριτήρια, δηλαδή ποια μέρη μας κινούν το ενδιαφέρον, οικονομικά κριτήρια, δηλαδή κατά πόσο μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο κόστος του ταξιδιού αλλά και από το που θα είναι οι προτάσεις για δουλειά. Πλέον βέβαια, λόγω Covid το πιο σημαντικό είναι, ποια χώρα δέχεται τουρίστες.

Πόσο σας επηρέασε η πανδημία του κορονοϊού;

Προσωπικά δεν ταξιδέψαμε για ένα χρόνο στο εξωτερικό παρά μόνο εντός Ελλάδος όταν επιτρεπόταν. Πήραμε τον χρόνο μας, όπως όλος ο κόσμος και εκμεταλλευτήκαμε αυτή την παγκόσμια παύση για ανασυγκρότηση και αλλαγές.

Πριν βάλουν στην πλάτη το σακίδιο και κινήσουν για μέρη... τροπικά στέλνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Επιμονή, υπομονή και εξέλιξη! Τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόπο, δημιουργικότητα και προσωπικές θυσίες. Ωστόσο, δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος ζωής και αν έχεις κάποιο όνειρο, ακόμη και αν φαίνεται τρελό στους άλλους αξίζει να το κυνηγήσεις.