ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία Νίκαια: «Εγκληματική παγίδα»-Τι λέει πραγματογνώμονας στο Newsbomb.gr για τη φονική διάβαση

Τροχαίο δυστύχημα στη Νίκαια
INTIME NEWS

Ο άδικος χαμός του 7χρονου παιδιού σε διάβαση πεζών στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στη Νίκαια έφερε ξανά στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα με τις διαβάσεις - «παγίδες».

Τα επικίνδυνα «περάσματα» είναι εκατοντάδες στους δρόμους της Αττικής. Η διάβαση την οποία προσπαθούσε να διασχίσει η 7χρονη μαζί με τη θεία της και την 12χρονη ξαδέρφη της είχε αποχρωματιστεί. Οι άσπρες διαγραμμίσεις δεν είναι ορατές ούτε από πεζούς ούτε από οδηγούς.

Ο πραγματογνώμονας τροχαίων δυστυχημάτων, Παναγιώτης Μαδιάς, κάνει λόγο μιλώντας στο Newsbomb.gr για εγκληματικά επικίνδυνη διάβαση: «Την ώρα που η θεία του παιδιού μαζί με τα δύο παιδιά διέσχιζαν τη διάβαση, τα οχήματα είχαν καταλάβει τη διάβαση πεζών. Η γυναίκα με τα μικρά πέρασαν ανάμεσα στα οχήματα. Η διάβαση αυτή είναι εγκληματικά επικίνδυνη. Είναι μία παγίδα για τους πεζούς. Οι άσπρες διαγραμμίσεις έχουν εξαφανιστεί. Ο αποχρωματισμός της διάβασης την καθιστά παγίδα για πεζούς και οδηγούς. Οι οδηγοί δεν ξέρουν πού ακριβώς πρέπει να σταματήσουν, ενώ οι πεζοί δεν ξέρουν ακριβώς από πού πρέπει να διέλθουν. Και αυτή δεν είναι η μόνη διάβαση - παγίδα. Οι αποχρωματισμένες διαβάσεις είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Άμεσα πρέπει να ληφθούν μέτρα για όλες τις διαβάσεις που έχουν αποχρωματιστεί».

madias.jpg
Ο πραγματογνώμονας τροχαίων δυστυχημάτων, Παναγιώτης Μαδιάς

Όσον αφορά στην έρευνα για την τραγωδία με το θάνατο της 7χρονης, ο κ. Μαδιάς επισημαίνει ότι «πρέπει να διερευνηθεί εάν ο οδηγός του βαρέως τύπου οχήματος έφυγε αφού είχε ανάψει το πράσινο ή όχι. Επίσης, πρέπει να διερευνηθεί εάν το βαρύ όχημα είχε σταματήσει πριν τη διάβαση ή εάν πατούσε τη διάβαση την ώρα που ήταν σταματημένο στο κόκκινο φανάρι. Τέλος, θα εξεταστεί εάν η γυναίκα με τα παιδιά διέσχισε τη διάβαση με κόκκινο ή πράσινο φανάρι για τους πεζούς».

Το 7χρονο αγγελούδι που παρασύρθηκε από το βαρύ όχημα προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο μαζί με τη θεία και την 12χρονη ξαδέρφη της. Μόλις είχαν κατέβει από ένα πούλμαν καθώς επέστρεφαν από την παραλία.

Αποκαρδιωτικά είναι τα στατιστικά της Τροχαίας που δείχνουν ότι μέσα σε δύο χρόνια, το 2018 και το 2019, σημειώθηκαν 310 θανατηφόρες παρασύρσεις πεζών. Σύμφωνα με τα ίδια στατιστικά στοιχεία, οι παρασύρσεις αποτελούν αιτία για το 23% των θανάτων που σημειώνονται σε τροχαία δυστυχήματα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η έρευνα του Τμήματος Τροχαίας του Α.Τ. Κορυδαλλού για την τραγωδία στη Νίκαια. Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός που παρέσυρε το παιδί αφέθηκε ελεύθερος από τον Εισαγγελέα, καθώς για το συγκεκριμένο αδίκημα δεν προβλέπεται προφυλάκιση (διότι ο νόμος αναγνωρίζει ότι συνέβη από αμέλεια).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της Τροχαίας έχουν συλλέξει υλικό και από άλλες κάμερες της περιοχής, όπως και καταθέσεις.

Επιπρόσθετα αναμένονται τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις τοξικολογικές εξετάσεις του οδηγού, ενώ στη δικογραφία θα συμπεριληφθεί το πόρισμα πραγματογνώμονα, όπως και η νεκροψία - νεκροτομή του παιδιού που χάθηκε.

Παράλληλα, θα ενσωματωθεί έκθεση για τις σωματικές βλάβες που υπέστη η 12χρονη ξαδερφούλα της που παρασύρθηκε και εκείνη από το βαρύ όχημα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.