ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη: Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υπόθέσεων απαντά στις καταγγελίες για τη διαχείριση της 19χρονης

Ηλιούπολη: Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υπόθέσεων απαντά στις καταγγελίες για τη διαχείριση της 19χρονης

Η δικηγόρος της κοπέλας υποστήριξε πως οι αρχές δεν προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη του αστυνομικού.

Απάντηση στις καταγγελίες της δικηγόρου της 19χρονης κοπέλας από την Ηλιούπολη, για τον τρόπο διαχείρισής της από τις αστυνομικές αρχές, μετά τις αποκαλύψεις για την κακοποίησή της από τον πατέρας της κι έναν αστυνομικό, έδωσε με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, η Αντωνία Λεγάκη υποστήριξε πως οι αρχές δεν προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη του αστυνομικού, ενώ βρισκόταν στα χέρια τους, ενώ κατήγγειλε ότι δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή με την πελάτισσά της, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματά» το βράδυ του Σαββάτου.

«Με πολιτικο αυτοκινητο που περασε μπροστα μας με το κοριτσι μεσα, η ελληνικη αστυνομια εξαφανισε το 18χρονο κοριτσι, χωρις επικοινωνια με τους δικηγορους της, χωρις να ξερουμε ουτε που την πηγαινουν ουτε τι εχει συμβει... Ποια Τουρκια μπορει να συγκριθει με την ελληνικη δημοκρατια...», έγραψε η δικηγόρος, Αντωνία Λεγάκη.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (ΥΕΥΣΑ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «αδιάβλητο το πλαίσιο λειτουργίας» καθώς «είναι θεσμικής σημασίας για τη λειτουργία της, να περιβάλλεται από αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοπιστίας».

Αναλυτικά:

«Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας από την αρχή της υπόθεσης ενεργεί υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του εποπτεύοντα Αντιεισαγγελέα Εφετών και σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που δεν προβλέπει παρουσία συνηγόρου κατά την εξέταση μάρτυρα.

Από την πρώτη στιγμή ορίστηκε ειδικός ψυχολόγος – πραγματογνώμονας, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των αρθ. 183 έως 187 και 228 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Αναφορικά με την κατάσταση υγείας της καταγγέλλουσας συνοδεία αστυνομικών, μετέβη βραδινές ώρες της 10/07/2021 στο ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς”, προκειμένου εξετασθεί περί της υγείας της, καθόσον η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, της χορηγήθηκε σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα, προκειμένου να μεταβεί την Δευτέρα 12/07/2021 για την εξέτασή της από αρμόδιο Ιατροδικαστή.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (ΥΕΥΣΑ) σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 4613/2019 έχει ως αποστολή την ποινική διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη ιδίως εγκλημάτων διαφθοράς που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις και διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά το αστυνομικό, λιμενικό και πυροσβεστικό προσωπικό, καθώς και υπάλληλοι και λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της ΥΕΥΣΑ, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, εγγυάται η εποπτεία του όλου έργου της από εισαγγελικούς λειτουργούς. Η συνεχής παρουσία του Εισαγγελέα δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και αίσθημα ασφάλειας των προσώπων που επιθυμούν να καταγγείλουν τέτοια εγκλήματα, παράλληλα δε αναιρείται κάθε υπόνοια ή αμφιβολία για συγκάλυψη, αποσιώπηση ή υποβάθμιση των καταγγελλομένων, καθώς και συγκάλυψη περιπτώσεων που ενδεχομένως να αφορούν και ανώτερα στελέχη. Όλα τα παραπάνω θέτουν ένα αδιάβλητο πλαίσιο λειτουργίας της ΥΕΥΣΑ, καθώς είναι θεσμικής σημασίας για τη λειτουργία της, να περιβάλλεται από αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοπιστίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: «Ρέστα» από τους Γάλλους! Δίνουν κορβέτες Gowind με Belh@rra – Πεδίο μάχης η Defea 21