ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα σε εστίαση - διασκέδαση: Τι θα ισχύει έως τέλος Αυγούστου σε κλειστούς χώρους μπαρ, σινεμά

Εστίαση μέτρα
INTIME NEWS

Πώς θα λειτουργούν μέχρι το τέλος Αυγούστου μπαρ, εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφοι, θέατρα, κέντρα διασκέδασης - Σήμερα στις 12.30 οι αναλυτικές ανακοινώσεις

Σε εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (12/7) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προχωρήσουν σήμερα Τρίτη στις 12:30 στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι τρεις υπουργοί θα εξειδικεύσουν τις ανακοινώσεις περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας.

Όπως έγινε γνωστό, την Παρασκευή 16 Ιουλίου, οι κλειστοί χώροι σε εστίαση και διασκέδαση μπαίνουν σε νέο καθεστώς λειτουργίας, με βάση και όσα ανακοίνωσε την Δευτέρα (12/07) ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι και το τέλος Αυγούστου:

  • όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους
  • θα υπάρχει αυξημένος, αλλά προκαθορισμένος, αριθμό επισκεπτών.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, τότε, θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία είτε σε ανοιχτούς είτε σε κλειστούς χώρους θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ενώ τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα για περισσότερα τραπεζοκαθίσματα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατά το διάγγελμά του για τους εργαζόμενους στους οποίους θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού.

Για ποιους και από πότε γίνεται υποχρεωτικό το εμβόλιο

  • Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από τη 16η Αυγούστου και μετά.
  • Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι.

«Είναι καιρός να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από μία κοινή πραγματικότητα. Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν. Αντίθετα, τη σύγχυση σπέρνουν μόνον η διγλωσσία και οι αντιφατικές συμπεριφορές. Ας μην επενδύουν, λοιπόν, κάποιοι στην άγνοια ή στην αγωνία. Πολύ περισσότερο όταν η οικονομία βάζει ξανά μπροστά τις μηχανές της. Και, όπως είπα και στην αρχή, φέτος ο τουρισμός μπορεί τελικά να μας εκπλήξει ευχάριστα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παρασκήνιο του διαγγέλματος Μητσοτάκη, τα μηνύματα και η «κόκκινη» γραμμή