ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δύσκολη νύχτα σε Επίδαυρο και Κορινθία - Οριοθετήθηκαν σε Εύβοια και Χαλκιδική

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δύσκολη νύχτα σε Επίδαυρο και Κορινθία - Οριοθετήθηκαν σε Εύβοια και Χαλκιδική

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ολονύχτια μάχη των επίγειων δυνάμεων με την πύρινη λαίλαπα - Ανησυχία για τα «καντηλάκια», αν και οι άνεμοι πέφτουν σταδιακά. 

Ακόμα ένα Σαββατοκύριακο με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από νωρίς το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας δυσκόλεψαν ιδιαίτερα το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν συνολικά 40 δασικές πυρκαγιές, με τα πλέον σοβαρά περιστατικά να εντοπίζονται πλέον στο Ρυτό Κορινθίας, το Ασκληπιείο Επιδαύρου, ενώ ήδη έχουν οριοθετηθεί τα πύρινα μέτωπα στην Λίμνη Ευβοίας και τον Ταξιάρχη, στη Χαλκιδική.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (24/7/2021) σε δασική περιοχή ανάμεσα την Άνω Αλμυρή και τα Αθίκια Κορινθίας.

Η φωτιά μαίνεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να την περιορίσουν με κάθε τρόπο.

Αυτή την ώρα επιχειρούν:

-34 πυροσβέστες

-13 Οχήματα

-1 Πεζοπόρο τμήμα

Η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα έκτακτη ανάγκης στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν άμεσα από το σημείο:

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Επί τόπου έσπευσε καιι ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, τόνισε ότι «εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η κοινότητα Ρυτό και οι κάτοικοι βρίσκονται σε ασφαλές σημείο».

Επίσης, σύμφωνα με το δήμαρχο, «εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να εκκενωθεί και η κοινότητα Ντράσσα, αλλά τελικά η συγκεκριμένη απόφαση ανακλήθηκε».

Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομίας, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της επαρχιακής οδού, Ισθμού - Επιδαύρου, για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Τo CNN Greece επικοινώνησε με το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο ανέφερε ότι η απόφαση για την προληπτική εκκένωση του οικισμού κρίθηκε απαραίτητη για καθαρά προληπτικούς λόγους, λόγω του ότι το Ρυτό βρίσκεται στη θεωρητική μελλοντική πορεία της φωτιάς.

Ασκληπιείο Επιδαύρου: Νοτιοδυτικά του Λυγουριού το πύρινο μέτωπο

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στο Ασκληπιείο Επιδαύρου, το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται νοτιοδυτικά από το Λυγουριό, με τους βοριάδες που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 14:30 και στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 52 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ υπάρχει συνδρομή και από οχήματα των ΟΤΑ (υδροφόρες κλπ.).

Παράλληλα, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Λίμνη Ευβοίας

Αναφορικά με τη φωτιά στην Λίμνη Ευβοίας, η οποία ξέσπασε περί τις 15:40, η Πυροσβεστική Υπηρεσία λίγο μετά τις 20:00 ενημέρωσε ότι το πύρινο μέτωπο έχει πλέον οριοθετηθεί.

Μάλιστα, το Πυροσβεστικό Σώμα είχε ενημερώσει, νωρίτερα, μέσω tweet την ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν για την κατάσβεσή της στην περιοχή.

Ταξιάρχης Χαλκιδικής: Πολύωρη μάχη με τις φλόγες

Τέλος, η Πυροσβεστική γνωστοποίησε ότι έχει οριοθετηθεί και η φωτιά στον Ταξιάρχη Χαλκδικής, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 14:00. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, καθώς επιχείρησαν για την κατάσβεσή της 28 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε δύσβατο σημείο και δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απογοήτευση Πετρούνια για ΕΡΤ: Ατόπημα και άδικο - Κάποιοι Έλληνες ξύπνησαν το πρωί και δεν με είδαν