ΕΛΛΑΔΑ

Η AHEPA τίμησε τον ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη για την προσφορά του στην Ομογένεια

Η AHEPA τίμησε τον ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη για την προσφορά του στην Ομογένεια

Το Βραβείο «2021 AHEPA Public Service Award» για την κοινωνική του προσφορά και την προσφορά του στην Ομογένεια απένειμε η κεντρική διοίκηση της AHEPA από τις ΗΠΑ στον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Χρυσουλάκη, κατά την έναρξη του 99ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της.

Στην ομιλία του ο κ. Χρυσουλάκης, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή που του έκαναν, τους συνεχάρη για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Αθήνα που συμπίπτει με την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

«Η πρωτοβουλία αυτή δίνει το σήμα στους ομογενείς μας να επισκεφθούν για τις διακοπές τους την Ελλάδα, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο τα μέγιστα στον Ελληνικό Τουρισμό σε αυτήν την δύσκολη περίοδο» τόνισε, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια τη σημασία της ύπαρξης και δράσης της AHEPA «της μεγαλύτερης και παλαιότερης ομογενειακής οργάνωσης, που επί μία εκατονταετία σχεδόν πρεσβεύει και προωθεί τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού».

Ο κ. Χρυσουλάκης επισήμανε ακόμη ότι «Είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπηρετώντας την κληρονομιά της χώρας μας, μέσω των διαχρονικών αξιών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, προωθούμε την χώρα μας και ανοίγουμε νέους δρόμους για την παγκόσμια στήριξη των αξιών αυτών. Σε παλαιότερους, δύσκολους καιρούς, οι πρόγονοι σας άφησαν τη γη που τους γέννησε, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη σε μία φιλόξενη αλλά μακρινή χώρα. Αγάπησαν τη νέα τους πατρίδα, αλλά δεν λησμόνησαν ποτέ τον τόπο της καταγωγής τους. Έτσι, οι Έλληνες του εξωτερικού, σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, αλλά και στα πρώτα 20 χρόνια του 21ου αιώνα, στάθηκαν και συνεχίζουν να στέκονται δίπλα στην Ελλάδα. Γύρισαν πίσω, όταν τους χρειάστηκε η πατρίδα, για να πολεμήσουν. Αλλά και από τις νέες τους πατρίδες βοήθησαν υλικά και ηθικά. Δεν την ξέχασαν στο πόλεμο, δεν την ξέχασαν όμως ούτε στην ειρήνη».

Το 99ο Παγκόσμιο Συνέδριο, στο οποίο παρέστη και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, αποτέλεσε την πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η AHEPA στην Ελλάδα μέχρι τις 30 Ιουλίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Καύσωνας διαρκείας με 43άρια