ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ - Αχαΐα: Τραυματίας πυροσβέστης στη μάχη με τις φλόγες

Αχαΐα: Τραυματίας πυροσβέστης στη μάχη με τις φλόγες
Πανικός στον Ρηγανόκαμπο- Καίγεται ο καταυλισμός των Ρομά- Ακούγονται εκρήξεις από το Σούλι- Καίγονται σπίτια
INTIME

Εφιαλτικές σκηνές στο Σούλι Αχαΐας - Χτυπούν καμπάνες, καίγονται περιουσίες, οι κάτοικοι με κλαδιά στα χέρια προσπαθούν να σταματήσουν τις φλόγες της φωτιάς - Έκλεισε η Περιμετρική

Εντολή εκκένωσης δόθηκε για το Σούλι σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας The Best, ενώ η φωτιά έχει φτάσει στην περιοχή και αρκετά σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Στην περιοχή επιχειρούν και καναντέρ ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι. Έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος του Γλαύκου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκκενώνεται ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο ενώ τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης στη μάχη με τις φόγες στο Σούλι. Ακόμα και το κέντρο της Πάτρας έχει γεμίσει με καπνούς.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα εβδομήντα πυροσβέστες με εικοσιπέντε οχήματα της Πυροσβεστικής, έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.INTIME

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Όπως έχει ήδη γράψει το Newsbomb.gr, νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Πάτρα, αυτή τη φορά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας. Η φωτιά έχει εξαπλωθεί στο γειτονικό Σούλι Πάτρας, όπου καίγονται σπίτια. Λίγο μετά τις 3 δόθηκε εντολή εκκένωσης από την Πυροσβεστική.

Οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας άνδρες της οποίας τους καλούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα εβδομήντα πυροσβέστες με εικοσιπέντε οχήματα της Πυροσβεστικής, έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στο Newsbomb.gr - «Έχουν καεί σπίτια»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νίκος Φαρμάκης μιλώντας στο Newsbomb.gr, δήλωσε πως: «η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Η φωτιά εξαπλώνεται με τρομερή ταχύτητα. Έχουν καεί δύο σπίτια στην περιοχή του Σούλι, μέχρι αυτή την ώρα. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις κατοικίες τους. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι. Υπάρχει και δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Δροσιάς στο Δήμο Ερυμάνθου, έχει εκκενωθεί και εκεί ο οικισμός. Στα σημεία έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, έχουμε ζητήσει και ενισχύσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χρονικό της προφυλάκισης - Τι είπε μόλις άκουσε την απόφαση