ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές στη Λάρισα: Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σαραντάπορο και Ανατολή - Επτά «μέτωπα» στη Θεσσαλία

Φωτιά στην Ελλάδα
In Τime

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Υπό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Σαραντάπορο Ελασσόνας και στην Ανατολή Αγιάς, που ξέσπασαν το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (5/8) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Θεσσαλίας κλήθηκαν την Πέμπτη, να επέμβουν σε επτά διαφορετικές πύρινες εστίες, και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.

Στο Σαραντάπορο, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ, ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάψει μια έκταση περίπου 300 στρεμμάτων χαμηλής βλάστησης.

Στην Ανατολή Αγιάς, η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 17:00 το απόγευμα και οριοθετήθηκε με την επέμβαση έξι υδροφόρων οχημάτων κι ενός πεζοπόρου τμήματος. Επίσης στο σημείο παραμένουν δυνάμεις.

Δύο πύρινες εστίες ξέσπασαν το μεσημέρι και στον Αλμυρό Μαγνησίας. Και οι δύο πυρκαγιές έχουν τεθεί σε πλήρη έλεγχο.

Περίπου αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο νομό Καρδίτσας, όπου νωρίς το απόγευμα ξέσπασαν πυρκαγιές στις περιοχές της Καρδιτσομαγούλας και Μαγουλίτσας.

Τέλος, υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί, η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή του Ροπωτού του Δήμου Πύλης, στα Τρίκαλα.

Να σημειωθεί ότι και η Θεσσαλία βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό, ενώ λίγο μετά τις 09:00 το βράδυ, στα κινητά Λαρισαίων και Θεσσαλών πολιτών, έφτασε μήνυμα από το 112 για εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς και αύριο, Παρασκευή.

Πηγή: onlarissa.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Συγκλονιστικές εικόνες - Δείτε την πυρκαγιά να «καταπίνει» τα πάντα