ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αττική: Πέθανε ο κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ

Φωτιά στην Αττική: Πέθανε ο κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ

Φωτιά τώρα: Νεκρός ο κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας που διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ - Ήταν 38 χρονών - Πέθανε από χτύπημα στο κεφάλι, μετά από πτώση στύλου της ΔΕΗ - Συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς - Πύρινος εφιάλτης στην Αττική

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία που δοκιμάζεται τα τελευταία 24ωρα από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην βορειοανατολική Αττική.

Δυστυχώς, ένας 38χρονος, κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας, που συμμετείχε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς έχασε τη ζωή του, από χτύπημα μετά από πτώση στύλου της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του νοσοκομείου ΚΑΤ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή, ο 38χρονος δεν τα κατάφερε,

«Την 14:00 της σήμερον διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 11 το πρωί ξέσπασε νέα αναζωπύρωση μέσα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Η φωτιά έχει φουντώσει και κατακαίει τα πάντα μέσα στον οικισμό, ο οποίος έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους ενώ η περιοχή έχει πνιγεί στους πυκνούς καπνούς.

Από χθες έχει δοθεί εντολή από την Πολιτική Προστασία και για την εκκένωση της Ιπποκρατείου.

Εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται και στη Μαλακάσα, που σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, υπάρχει «μεγάλο μέτωπο».

«Υπάρχει μεγάλο μέτωπο από την πλευρά της Μαλακάσας και το Κρυονέρι, έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι και είναι δύσκολη η κατάσταση. Η φωτιά έχει περάσει την εθνική και κατευθύνεται προς Πολυδένδρι-Καπανδρίτι αλλά από τη δεξιά πλευρά τους», είπε.

Την ίδια ώρα «μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στις Αφίδνες, όπου σημειώθηκαν ισχυρότατες εκρήξεις σε επιχείρηση αλουμινίου, στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος των διοδίων.

Η φωτιά πέρασε στο Κρυονέρι, και προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια και αυλές.

Στο σημείο όπου κινείται τώρα το μέτωπο της πυρκαγιάς, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και του Newsbomb.gr, Αλέξανδρος Καλαφάτης, υπάρχουν αρκετά εργοστάσια γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη την κατάσταση.

Για αυτό τον λόγο, εμφανίστηκαν και εναέρια μέσα για τα οποία γίνονταν συνεχείς εκκλήσεις από το Κρυονέρι τις τελευταίες ώρες.

Παραδόθηκε στις φλόγες ο οικισμός

Νωρίτερα, τιτάνια μάχη έδωσαν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στο Κρυονέρι κάνοντας παράλληλα διαρκείς εκκλήσεις για εναέρια μέσα, καθώς το πύρινο μέτωπο δεν ήταν δυνατό να περιοριστεί με τις επίγειες δυνάμεις.

Στο Κρυονέρι η πρώτη μάχη χάθηκε στην είσοδο του οικισμού, καθώς παρά τις προσπάθειες όλων όσοι επιχειρούσαν σε καίρια σημεία για να διαφυλάξουν τον οικισμό, η φωτιά μπήκε σε αυτόν και έχει αρχίσει να καίει σπίτια και περιουσίες.

Είναι ενδεικτικό πως μετά τις 13:00 δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν παραταχθεί στο γήπεδο του Κρυονερίου για να προσπαθήσουν να ανακόψουν εκεί το μέτωπο, όμως, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Έτσι, λίγο πριν από τις 14:00 πυροσβέστες και κάτοικοι απομακρύνθηκαν τρέχοντας από το σημείο καθώς η φωτιά μπήκε στο Κρυονέρι.

Μια προσαγωγή υπόπτου στο Κρυονέρι - Νεαρός κινούταν κοντά στο μέτωπο

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος και του Newsbomb.gr , Αλέξανδρος Καλαφάτης, στο Κρυονέρι έγινε προσαγωγή νεαρού. Ο άνδρας εξετάζεται για τον λόγο που βρέθηκε στο σημείο, με τις Αρχές να θέλουν να διαπιστώσουν αν όντως ο νεαρός βρέθηκε στο μέτωπο για να βοηθήσει στην κατάσβεση όπως ισχυρίστηκε κατά την προσαγωγή ή αν συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Θυμίζουμε πως στην Πάρνηθα, στην περιοχή των Αχαρνών, βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί, για αυτό και η Πυροσβεστική με την Αστυνομία είναι σε εγρήγορση για τον εντοπισμό πιθανών εμπρηστών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στην Εύβοια: «Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr