ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Αβγαριά και Γαλατσώνα

Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Αβγαριά και Γαλατσώνα

«Μάχη» με τη φωτιά - Εφιάλτης δίχως τέλος στη Βόρεια Εύβοια - Οδοιπορικό του Newsbomb.gr

Πολύ μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που κατακαίει την Βόρεια Εύβοια, σημειώθηκε στα χωριά Αβγαριά και Γαλατσώνα το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις μεγάλες αναζωπυρώσεις, με τις κυριότερες προσπάθειες να επικεντρώνονται στα χωριά Αβγαριά και Γαλατσώνα καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά και στα δύο χωριά.

Σύμφωνα με το OPEN, τις τελευταίες ώρες το μέτωπο που κατευθύνεται προς το χωριό «φούντωσε» καθώς εντάθηκαν οι άνεμοι που πνέουν.

Οι πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να σβήσουν τη φωτιά που καίει στη χαράδρα, καθώς υπάρχουν φόβοι πως εάν ξεφύγει το μέτωπο θα κινδυνέψει άμεσα το χωριό.

Συγκλονιστική μαρτυρία στο Newsbomb.gr

Επίσης τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί αναζωπυρώσεις και στα Ελληνικά. Σημειώνεται πως οι πυκνοί καπνοί δυσκολεύουν τη ρίψη νερού σε ευαίσθητα σημεία από τα εναέρια μέσα, καθώς οι καπνοί δεν καλύπτουν μόνο την Βόρεια Εύβοια, αλλά έχουν φτάσει μέχρι το Βελούχι της Ευρυτανίας, ενώ η κατάσταση από χθες το απόγευμα και μέσα στην πόλη της Λαμίας είναι αποπνικτική.

Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αττική: Ο δρόμος της φωτιάς - Το χρονικό μιας ιστορικής καταστροφής που «μαύρισε» τις ψυχές μας