ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές στην Ελλάδα: Εκδηλώθηκαν 42 νέες πυρκαγιές – Πόσες δυνάμεις επιχειρούν και πού

Φωτιά στα Βίλια
Συνεχίζεται η μάχη με το πύρινο μέτωπο
InTime

Φωτιά – Όλες οι ειδήσεις: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Βίλια όπου κινδύνευσε ο οικισμός το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική ξέσπασαν 42 νέες πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.

Για ένα ακόμα 24ωρο, η μάχη με τη φωτιά συνεχίστηκε στα Βίλια. Το θετικό ήταν πως η φωτιά στη Λαυρεωτική έχει πλέον οριοθετηθεί και οι δυνάμεις που παραμένουν εκεί φροντίζουν για να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις που θα προκαλέσουν ένα νέο επικίνδυνο μέτωπο.

Όπως ενημέρωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, την Τετάρτη (18.08) στην Ελλάδα εκδηλώθηκαν 42 δασικές πυρκαγιές, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στα Βίλια

  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση, στη Λαυρεωτική είναι οριοθετημένη και παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις σε όλη την έκταση της. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 19 Ε/Π και 10 Α/Φ (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200). Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παραμένει η γενική επιφυλακή

Οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη τη χώρα, παραμένουν σε γενική επιφυλακή. Παράλληλα, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιά στα Βίλια: Οι φλόγες μπήκαν στο χωριό- Καίγονται τα πρώτα σπίτια- Δραματικές ώρες

Ρoή Ειδήσεων