ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Σε δύο μέτωπα η μάχη της Πυροσβεστικής - Στόχος να μην φτάσει στο Μαρμάρι

Φωτιά Κάρύστος Μαρμάρι
Μεγάλη μάχη από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής για να μην φτάσει η φωτιά στο Μαρμάρι
Facebook/Βάιος Σύρρος

Φωτιά στην Κάρυστο: Μεγάλη μάχη από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής για να μην φτάσει η φωτιά στο Μαρμάρι

Σε δύο μέτωπα δίνουν τη μεγάλη μάχη με τη φωτιά στη νότια Εύβοια οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με στόχο η πυρκαγιά που ξεκίνησε τα ξημερώματα από τον οικισμό Φηγιά στην Κάρυστο να μην φτάσει στο Μαρμάρι με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι φλόγες βρίσκονται στο 1χλμ. από την πόλη αυτή.

«Τα μέτωπα που είναι στις οικισμούς γίνονται πιο διαχειρίσιμα. Υπάρχει ένα μέτωπο στη διασταύρωση για Τσακαίους και ένα μέσα στην Καναλιά πριν τη διασταύρωση του Μαρμαρίου. Υπάρχουν εναέρια μέσα, έχουμε δουλειά και δεν έχει ξεφύγει ο κίνδυνος» δήλωσε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί ο περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας Φάνης Σπανός. Όπως είπε «ζημιές σίγουρα υπάρχουν αλλά δεν έχουμε πληροφόρηση για ολοκληρωτική καταστροφή σπιτιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η εικόνα που έχουν στην πυροσβεστική είναι ότι η φωτιά «πηγαίνει καλύτερα» και δεν αποκλείεται να περιοριστεί τις επόμενες ώρες καθώς ο άνεμος σπρώχνει το μέτωπο προς τη θάλασσα

Όσον αφορά την εκκένωση του Μαρμαρίου που ζητήθηκε νωρίτερα για προληπτικούς λόγους, διευκρινίστηκε ότι αφορούσε τα πρώτα σπίτια στην άκρη του Μαρμαρίου που βρίσκονται μέσα στο δάσος. Παράλληλα η τροχαία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου.

Νωρίτερα σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος στο Μαρμάρι όμως η ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με το evima.gr έχει επανέλθει κανονικά στην περιοχή.

Το μέγεθος του μετώπου αποτυπώνει βίντεο που ανήρτησε πολίτης μέσα από πλοίο που αναχώρησε το πρωί από το Μαρμάρι. «Η φωτιά στο Μαρμάρι, (ανήκει στο Δήμο Καρύστου), οπως φαίνεται μέσα από το πλοίο κατά τον απόπλου του, στις 6:45 π.μ από το λιμάνι» αναφέρεται στη λεζάντα του βίντεο.

H φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στον Φηγια της Καρύστου ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί άλλοι δύο οικισμοί, ο οικισμός Κοκκίνη και ο οικισμος οικοδομικός συνεταιρισμός ιατρών.

Την κατάσταση δυσκολεύουν οι πολύ ισχυροί άνέμοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν ρίψεις νερού τα αεροπλάνα και πλέον από αέρος επιχειρούν μόνο πέντε ελικόπτερα.

Εντωμεταξύ σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας,ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω της φωτιάς στον Φηγιά.

Δείτε βίντεο από το μέτωπο της φωτιάς στον Φηγιά της Καρύστου στην Εύβοια

Ως «πολύ δύσκολη» χαρακτήριζε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός την κατάσταση με την φωτιά στον Φηγιά της Καρύστου λίγο πριν τις 7 το πρωί της Δευτέρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ανησυχία για τα γλέντια του Σαββατοκύριακου – Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.