ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους - Ανοιχτό να επανέλθει η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

 Μέτα για την προστασία κατά του Κορονοϊού μελετά η Κυβέρνηση
Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο 23/08, με στόχο την ανακοπή της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας.
INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα με στόχο την ανακοπή της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας. Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και Πανεπιστήμια. 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τους ανεμβολίαστους. Με τη μετάλλαξη Δέλτα να καλπάζει, τις εισαγωγές και τις νοσηλείες στις ΜΕΘ να αυξάνονται σε συνδυασμό με το χαμηλό ρυθμό των εμβολιασμών καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για νέους περιορισμούς που θα αφορούν στην πλειοψηφία όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αύριο Τρίτη, θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις και σύμφωνα με πληροφορίες, από το φθινόπωρο στους κλειστούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι. Επίσης το ίδιο θα ισχύσει και στους κινηματογράφους και στα θέατρα.

Παράλληλα, για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα υπάρξουν επιβαρύνσεις. Συγκεκριμένα τα self test θα σταματήσουν να χορηγούνται δωρεάν στους εργαζόμενους τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα. Οι εργαζόμενοι επομένως θα πρέπει να κάνουν εβδομαδιαίως τα απαραίτητα τεστ αυτοδιάγνωσης, τα οποία θα πληρώνουν από τη τσέπη τους. Τα τεστ θα πρέπει να είναι είτε μοριακά είτε rapid και θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, ενω η τιμή τους θα είναι προκαθορισμένη.

Eπίσης είναι πολύ πιθανό να επανέλθει η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, αν το υποδείξουν οι ειδικοί, η κυβέρνηση οφείλει να το εφαρμόσει.

Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και Πανεπιστήμια

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια αυτό που έχει αποφασιστεί είναι δάσκαλοι, καθηγητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων είτε θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε να υποβάλλονται δύο φορές ανά εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή Rapid), με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν το αποτέλεσμα self test, το οποίο παρέχεται δωρεάν, ενώ οι μαθητές άνω των 12 ετών εφόσον έχουν εμβολιαστεί θα εισέρχονται στην τάξη με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση: Χαράσσει στρατηγική για πανδημία, οικονομία, προσφυγικό - Συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις