ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Κρήτη: Ως και 18 εκατοστά «βούλιαξε» το Αρκαλοχώρι

Σεισμός στην Κρήτη: Ως και 18 εκατοστά «βούλιαξε» το Αρκαλοχώρι
INTIME

Σεισμός στην Κρήτη: Από 14 ως 18 εκατοστά βυθίστηκε το Αρκαλοχώρι αλλά και άλλες περιοχές του Ηρακλείου που ήταν στο επίκεντρο των σεισμών που σημειώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Στις εικόνες παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της εδαφικής παραμόρφωσης που προκάλεσε η σεισμική διέγερση στο Αρκαλοχώρι όπως τα υπολογίζει η τεχνική της Δορυφορικής Συμβολομετρίας που εφαρμόστηκε στο Ινστιτούτο Φυσικής Εσωτερικού Γης & Γεωκαταστοφών με συντονίστρια την Δρ. Μ. Κούλη, επίκουρη καθηγήτρια και τον καθηγητή Φίλιππο Βαλιανάτο.

Ο ίδιος εξηγεί στο Cretalive πως «χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες πριν και μετά τον σεισμό και εφαρμόζοντας την τεχνική της δορυφορικής συμβολομετρίας, οι ερευνητές του Ινστιτούτου υπολογίσαμε την παραμόρφωση στη ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, όπως την προκάλεσαν ο κύριος σεισμός και ο μεγαλύτερος μετασεισμός που ακολούθησε».

Οι εικόνες μας δείχνουν το πώς η παραμόρφωση κατανέμεται στην περιοχή που ήταν το επίκεντρο του σεισμού αλλά και την μεγάλη βύθιση που προκάλεσε η σεισμική διέγερση. «Οι παραμορφώσεις που προέκυψαν είναι από 14 ως 18 εκατοστά», εξηγεί ο καθηγητής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για βιτριόλι: Έφτασε στο Μικτό Ορκωτό η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Οι πρώτες εικόνες

Δίκη για βιτριόλι: Στο δικαστήριο η κατηγορούμενη για την επίθεση, Έφη Κακαράντζουλα -Η πρώτη εικόνα

Σεισμός κοντά σε Τήλο και Νίσυρο - Αισθητός στα Δωδεκάνησα (pics)