ΕΛΛΑΔΑ

«Βροχή» οι καταγγελίες για «οικιακές βοηθούς» που κλέβουν ηλικιωμένους - Σπείρα βλέπουν οι Αρχές

«Βροχή» οι καταγγελίες για «οικιακές βοηθούς» που κλέβουν ηλικιωμένους - Σπείρα βλέπουν οι Αρχές

Ληστείες από οικιακές βοηθούς καταγγέλλουν συγγενείς ηλικιωμένων

Έκταση «επιδημίας» τείνουν να πάρουν τα περιστατικά απάτης με οικιακές βοηθούς, οι οποίες αφού πείσουν τα θύματά τους να τις προσλάβουν στη συνέχεια τους επιτίθενται και στη συνέχεια τους ληστεύουν.

Οι καταγγελίες είναι μέχρι στιγμής πάνω από 20, σύμφωνα με το MEGA και αφορούν ληστείες από οικιακές βοηθούς, ενώ η Αστυνομία πίσω από τις υποθέσεις βλέπει σπείρα που δραστηριοποιείται στην Αττική και όχι μόνο.

Το 2017 μια προσελήφθη σε σπίτι των Αμπελοκήπων για να φροντίζει έναν ηλικιωμένο. Τη 10η μέρα όμως, όπως αποκαλύπτουν συγγενείς του, ο ηλικιωμένος βρέθηκε ναρκωμένος και το χρηματοκιβώτιο είχε κάνει φτερά.

Οι αστυνομικοί που πήραν στα χέρια τους την επίμαχη φωτογραφία της καταζητούμενης γυναίκας διαπίστωσαν πως υπήρχε διαφορά στη σφραγίδα, που σημαίνει πως κάποιος ή κάποιοι έβαλαν τη φωτογραφία της γυναίκας στα στοιχεία άλλου προσώπου. Ξεκόλλησαν την αρχική φωτογραφία, έβαλαν τη νέα και προσπάθησαν να αντιγράψουν τη σφραγίδα με τη διαφορά να είναι εμφανής.

Καταγγελίες για τη σπείρα των οικιακών βοηθών

Ακόμα μια υπόθεση, το 2020 και πάλι στην Αττική, αυτή η γυναίκα που συστήθηκε ως Ελένη και δήλωσε μητέρα τριών παιδιών για να μην κινήσει καμία υποψία, χτύπησε την πρώτη μέρα.

Σύμφωνα με καταγγελίες των θυμάτων και «όπως έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας, η γυναίκα έψαξε παντού μέσα στο σπίτι και όταν δεν βρήκε άλλα χρήματα έγινε καπνός»

Στην περιοχή του Ψυχικού πριν από 10 χρόνια, μια άλλη Γεωργιανή, περίμενε τρεις μήνες μέχρι να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Μετά το χτύπημα η γυναίκα έγινε καπνός και οι έρευνες για τον εντοπισμό της, δεν απέδωσαν. Με γρήγορες κινήσεις, την στιγμή που τα θύματα είναι αδύνατον να αντιδράσουν.

Όπως συνέβη και σε σπίτι του Πειραιά. Σε αυτή την περίπτωση η κατά τα άλλα οικιακή βοηθός, έφυγε με τα κλοπιμαία δήθεν για να κατεβάσει τα σκουπίδια.

Οι καταγγελίες συνεχίζονται, με τα θύματα να ζητούν να ενταθούν οι έρευνες για τη σπείρα που συνεχίζει να χτυπάει ηλικιωμένους μέσα σε σπίτια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο-σοκ στον Κηφισό: Το αυτοκίνητο... απογειώθηκε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα

Ζωή Παπαδοπούλου: Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια - Προχώρησε σε αναγκαστική διακοπή κύησης

Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση: Φρεγάτες, Rafale και βάσεις