ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στην κυβέρνηση για τις επιθέσεις ακροδεξιών σε συγκεντρώσεις

Θεσσαλονίκη ακροδεξιοί ΚΚΕ ΚΝΕ επίθεση
Το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του στη Θεσσαλονίκη
INTIME

Επίθεση από ακροδεξιούς με αλυσίδες και taser δέχτηκαν μέλη της ΚΝΕ, που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Τραυματίστηκαν 4 άτομα - Σε πάνω από 10 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία - Σοκάρουν οι φωτογραφίες από την επίθεση ακροδεξιών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη - Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στην κυβέρνηση

Σκληρή γλώσσα προς την Κυβέρνηση χρησιμοποίησαν σε ανακοινώσεις τους ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις επιθέσεις ακροδεξιών σε συγκεντρώσεις. «Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή προς αυτές τις ομάδες από στελέχη της και κρατικούς μηχανισμούς», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Οι υποστηρικτές της θεωρίας των δύο άκρων - ανάμεσά τους και μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη - δυστυχώς αποδεικνύεται ότι το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν αέρα στην εγκληματική δράση των νεοναζί με τη μυωπική τους στάση».

Να σημειωθεί ότι μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης δέχθηκαν επίθεση σήμερα το πρωί από μια ομάδα περίπου 10 με 15 ακροδεξιών.

Θύματα της επίθεσης μίλησαν στους δημοσιογράφους. «Είχαν μαζί τους αλυσίδες και τέιζερ» λέει χαρακτηριστικά δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στις ιστοσελίδες thestival και grtimes, τόνισαν ότι οι ακροδεξιοί χρησιμοποίησαν χοντρές αλυσίδες, στυλιάρια ακόμη και taser, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα -κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες- πριν εξαφανιστούν στα γύρω στενά.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που αναζητούν τους δράστες, ενώ από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερα άτομα, εκ των οποίων στα δύο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στο σπίτι τους, ενώ ένας 22χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Οι φωτογραφίες από τη στιγμή της επίθεσης

Ανακοίνωση ΚΚΕ

Η σημερινή θρασύδειλη και δολοφονική επίθεση φασιστών εγκληματιών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την ώρα που πραγματοποιούσαν πολιτική εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, έρχεται ως συνέχεια των φασιστικών επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές, τις τελευταίες ημέρες κι αποτελεί επίθεση συνολικά κατά του λαού και της νεολαίας που δε θα μείνει αναπάντητη από το εργατικό λαϊκό κίνημα. Η μαζική λαϊκή δράση είναι αυτή που θα απομονώσει και θα τσακίσει τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χ.Α, αποδεικνύεται ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος, που δε διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος, σε βάρος των κομμουνιστών που πρωτοστατούν για την οργάνωση κι ενίσχυση της λαϊκής πάλης.

Για αυτά τα γεγονότα δεν είναι αθώοι όσοι κυβερνητικοί, πολιτικοί, δημοσιογραφικοί κι άλλοι παράγοντες του κατεστημένου, όλες αυτές τις μέρες, εξισώνουν την εγκληματική ναζιστική βία με την πάλη του λαού και τη δράση του ΚΚΕ, αναπαράγοντας την θεωρία των "δύο άκρων". Με αυτό τον τρόπο αθωώνουν και τελικά οπλίζουν τα χέρια των φασιστών. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή προς αυτές τις ομάδες από στελέχη της και κρατικούς μηχανισμούς.

Είναι βαθιά γελασμένοι κι ανιστόρητοι όσοι νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσουν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την πρωτοπόρα συμβολή τους στην οργάνωση των εργατικών λαϊκών αγώνων. Η αγωνιστική συμπόρευση του λαού και της νεολαίας με το ΚΚΕ δυναμώνει και θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο, βάζοντας στο στόχαστρο το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, το φασισμό - ναζισμό.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Οι σημερινές επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων στη Θεσσαλονίκη (Ηλιούπολη) και την Αθήνα (Νέο Ηράκλειο) καταδεικνύουν οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης καθώς πλησιάζουμε τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Οι νεοναζιστές εγκληματίες όπως φαίνεται αποθρασύνονται. Κλιμακώνουν τη δράση τους επικίνδυνα, κάτι που θυμίζει την κλιμάκωση που είχαν επιχειρήσει και στο πρόσφατο παρελθόν.

Οι υποστηρικτές της θεωρίας των δύο άκρων - ανάμεσά τους και μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη - δυστυχώς αποδεικνύεται ότι το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν αέρα στην εγκληματική δράση των νεοναζί με τη μυωπική τους στάση.

Καταγγέλλουμε την επίθεση και καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει επιτέλους τα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια πριν να είναι πολύ αργά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Ερντογάν συνεχίζονται - Οι «κραυγές» για το Αιγαίο και το... μπάσκετ

Κύκλωμα ναρκωτικών: Ο 47χρονος είχε πιάσει τον σταυρό το 2019 στη Στυλίδα, όταν τσακώθηκε ο Γκλέτσος

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν! - Η ώρα και το κανάλι (vids+pics)